16 september 2024

Een weekend met van alles en nog wat.

 


Het weer viel alles mee, vannacht hoorde ik het nog flink kletteren maar vanmorgen was het weer droog. Eerst even de was verzorgen, kranten en ontbijten en klaar voor de start.

Ik denk nog aan zaterdagavond, terug van een helft voetbal kijken waar meer familie was, op weg naar Zuidoostbeemster even stoppen voor een in onze ogen mooie foto.

En dan zondagmiddag/avond was er een geweldig mooi samenzijn van familie, georganiseerd door alle neven en nichten waarbij de ouders ook waren uitgenodigd, het was geweldig mooi, gezellig en goed verzorgd bij John en Mariëtte in de grote tuin. En dan vanmorgen even een rondje trappen, bij Tiny ging het tennissen niet door, dus als ik dan via de aardbeien verkoop langs ga kan ik ze daar vast afleveren. Zo gezegd zo gedaan, Tiny had de koffie al klaar en konden we nog even napraten over die geweldige familiedag.


Terug ga ik weer een andere route als heen en kom uiteindelijk vlakbij Heerhugowaard en ga onder de tunnel door voor fietsers, een mooi plaatje dacht ik toen ik er doorreed. En aan het eind weer eens de verschrikking van lamlendig volk dat zijn eigen troep in de berm wegdondert, schandalig.


Verder een vluchtende fazantenhaan en boerenkool wat er al prachtig uit ziet. Bij Nieuwe Niedorp nam de weg die ik meest al volg maar moest terug vanwege de zoveelste afzetting en reed zodoende door het dorp en dat was niet verkeerd bleek achteraf.




De “Floraliavereniging” had afgelopen weekend de jaarlijkse show van tientallen werstukken van bloemen, wat er nog stond, prachtig, jammer dat er alweer veel was en werd opgeruimd.


Bij de rotonde bij de West-Friese omringdijk nog even een paar foto’s en dan weer op huis aan oftewel "Molenpolder" waar dit ritje was gestopt bij 99 km.

11 september 2024

Niet over fietsen

 

Niemand zal me kwalijk nemen dat ik vandaag niet heb gefietst, wat een weer.



Soms een beetje regen soms met bakken uit de hemel en ook hagel kwam er in voor en dan hoop je alleen maar dat de glasplaat van de tafel niet zal sneuvelen. Maar gelukkig alles is tot nu toe goed gegaan.

Tiny had een aantal dagen geleden bericht gekregen van de gemeente dat de boom op het hoekje van de inrit zal worden gekapt omdat hij in slechte staat is met aangegroeide paddenstoelen. Wanneer, was niet vast te stellen en vanmorgen was het raak.

Voor 8 uur kreeg ik al een foto toegestuurd dat ze bezig waren en hoe. Een ruim uur later was ik er en tot mijn verbazing was alles al weg, geen boom geen tak, alles was schoon en opgeruimd zonder schade.



Alleen de brievenbus die aan de boom zat moest weer herplaatst worden een leuk klusje wat ik tussen de buien door heb gedaan. Als de stronk is weg gefreesd met een andere zware machine zal hij wel weer verhuizen naar z’n oude plekkie. En zo ben je toch in beweging, niet achter de geraniums.

10 september 2024

Even luchten ..... meer niet.

62 km

Dat is weer even wennen, veel lagere temperaturen, harde wind en zwaar bewolkt waar af en toe een paar spatten uit vallen. Dus een langere rit zit er niet in, eerst de lichtplaten tussen de woning en de aanbouw maar eens schoonmaken die behoorlijk groen zijn geworden het afgelopen jaar en als dat klaar is mogelijk toch maar een klein rondje wegtrappen.
Prachtige kastanjebol.

Nog maar amper 15 km van huis gaat mijn mobiel ik neem op , het is mijn dochter Bianca, ik rijd nog even een 100 meter verder om uit de wind te staan bij een grote kastanjeboom met wat struiken er omheen. Nu is ze te verstaan en kletsen we heel even bij.
"De Hornwoid"

Om de bloemetjes voor de bijtjes
de kop-akker inzaaien.

Als ik m’n rit weer vervolg ga ik richting Obdam waar helaas niemand thuis is, dus weer verder, ik zie wel dat de ingezaaide bermen/kopakkers nogal verschillen met de bloemzaden die nu bloeien.
Ze kleuren al een beetje wit

Er zijn heel wat zwanen die hun “gezin” hebben verlaten omdat de jongen oud genoeg zijn maar hier en daar zie je nog een laatbloeier.
Sloot onderhoud

Het onderhoud aan de waterwegen in Noord-Holland gaat alle dagen onverminderd door en dat is nodig ook.
 Nog 5 kilometer en ik ben  weer in de 
Wieringermeer

Nog even rechtdoor en de polder is weer in zicht, af en toe voel ik een paar spatten regen maar dat stelt verder niet voor, na 62 km ben ik weer binnen en hoop op mooier weer want dit is niet aantrekkelijk.


09 september 2024

Veel zon en geen regen.

 


De dagen “vliegen” zo is het weekend en zo is het weer voorbij. Ik ga vandaag maar weer een keertje bij m’n jongste zus langs, vanmiddag zou het regen kunnen worden dus maar niet te ver van huis.

Via Medemblik waar een catamaran met bemanning het ruime sop kiest bij Medemblik. Via Wervershoof en Andijk kom ik op de weg waar ik wil zijn. Ik heb geluk, Lia is thuis en ze zegt: ”Heb je Sjaak niet gezien die is net de deur uit voor een rondje over de dijk” , niet gezien hij is de ander kant langs gegaan. We zitten een hele poos te kletsen onder het genot van een bakkie.


Als ik weer op stap neem ik de weg richting Zwaagdijk waar een brand een woning onbewoonbaar heeft gemaakt, en hoop dat het droog zal blijven er zijn heel wat vreemde wolken te zien die wel of niet neerslag zullen veroorzaken.


Via verschillende afslagen kom ik toch weer langs de aardbeien en kan het niet laten om weer een paar doosje mee te nemen, het kan nu nog. Het gaat nu verder via de Rijndijk naar Middenmeer waar de teller bij 66 km stopt en het is nog steeds droog. Ik ben net onder de brug door en hoor de belletjes dat hij open zal gaan voor een paar boten die ook verder willen.


05 september 2024

En weer die Afsluitdijk

 

89 km

Onderhoud is nodig

Deze plaats spreekt voor zich

Even bovenop kijken

Het gaat hard in groepsverband

Het was vandaag een rustige dag, dus een kalm ritje niet te snel en overal die ander voorrang geven. Het is vandaag heel kort wat ik schrijf het werd een rondje van 89 km met even een bezoekje aan broer Ben die kwakkelt met z’n gezondheid.
De nieuwe kazerne in Middenmeer

Schouwburg "Het Park"in Hoorn

Waarom zo’n kort verhaaltje, ik las net weer het bericht over de Afsluitdijk, de z.g. “Nieuwbrief De Afsluitdijk” en heb me daarover weer opgewonden wat niet goed voor me is. Wat een stel klunzen die aan een ernstige vorm van zelfverheerlijking lijden.” De Afsluitdijk is weer grotendeels open voor fietsers en wandelaars”, één grote leugen, meer is hier niet over te zeggen, probeer maar eens vanuit Noord-Holland fietsend in Friesland te komen. Ze weten niet eens dat er een vangrail van de ene naar de andere kant loopt. In één van de laatste serieuzere meldingen kwam naar voren dat de lijdensweg voor fietsers en wandelaars misschien in 2030 zal zijn opgelost maar leg ons er niet op vast.

Ik hoop volgende keer weer een positiever verhaaltje te kunnen schrijven.

04 september 2024

Een zeldzame ontmoeting met een ooievaar

 


Eindelijk is het gelukt, gewoon even naar Velomobiel in Dronten om wat “gebruisvoorwerpen” voor de Quest op te halen, binnenbanden, buitenbanden en een nieuw schermpje wat nodig aan vervanging toe was.

Ook een nieuwe pomp omdat ik met de vorige, die altijd in de fiets ligt, geen 5 bar kon pompen en dan nog met uiterste krachtinspanning. Al op tijd richting Enkhuizen en dan verder maar ook meteen het eerste omrijd stukje. Op de dijk lijkt het echt uitgestorven ik kwam van Enkhuizen naar Lelystad zegge en schrijve één fietser tegen. Over het water hing een lichte mist en zodoende kon ik me ook niet oriënteren waar ik ongeveer zat, geen Maxima centrale of haven van Lelystad te zien, hoewel ik al aardig in de buurt moet zitten.



Dan een stukje door Lelystad en Dronten en ik ben bij Velomobiel. Eva kwam als eerste aanlopen, “Goeie morgen, trek in koffie” het was net schafttijd dus koffie met appelgebak, Theo was gisteren jarig. Na de koffie wat spullen in de fiets inclusief een nieuwe schermpje en ik kon weer richting Middenmeer. Allert vroeg nog of ik een proefritje in een “snoek” wilde maken die zijn nog sneller als de Quest, nee, deze is nog veel te goed om afscheid van te nemen en je zou me in verleiding  kunnen brengen.



Als ik op de terugweg op het zelfde punt als vanmorgen even stop en flink om me heen kijk zie ik hem niet meer, de vogel is gevlogen, begrijpelijk maar dit houd je niet voor mogelijk. Toen ik vanmorgen hier langs kwam stond er zomaar een ooievaar bij de oversteek langs het fietspad dus stoppen en een paar foto’s maken en vervolgens stak hij over en begon voedsel te zoeken in het gras.



Bij Lelystad is het een normale drukte en het oude schip is ook nog niet verplaatst en hier krijg ik de eerste regendruppels  maar voor ik het besef is het alweer droog ook, wel bleef het tot halverwege de dijk af en toe een spatje voelen meer ook niet. Als ik eenmaal de “zaak” weer binnen heb staan was het 163 km plezier maken en beleven.