10 september 2024

Even luchten ..... meer niet.

62 km

Dat is weer even wennen, veel lagere temperaturen, harde wind en zwaar bewolkt waar af en toe een paar spatten uit vallen. Dus een langere rit zit er niet in, eerst de lichtplaten tussen de woning en de aanbouw maar eens schoonmaken die behoorlijk groen zijn geworden het afgelopen jaar en als dat klaar is mogelijk toch maar een klein rondje wegtrappen.
Prachtige kastanjebol.

Nog maar amper 15 km van huis gaat mijn mobiel ik neem op , het is mijn dochter Bianca, ik rijd nog even een 100 meter verder om uit de wind te staan bij een grote kastanjeboom met wat struiken er omheen. Nu is ze te verstaan en kletsen we heel even bij.
"De Hornwoid"

Om de bloemetjes voor de bijtjes
de kop-akker inzaaien.

Als ik m’n rit weer vervolg ga ik richting Obdam waar helaas niemand thuis is, dus weer verder, ik zie wel dat de ingezaaide bermen/kopakkers nogal verschillen met de bloemzaden die nu bloeien.
Ze kleuren al een beetje wit

Er zijn heel wat zwanen die hun “gezin” hebben verlaten omdat de jongen oud genoeg zijn maar hier en daar zie je nog een laatbloeier.
Sloot onderhoud

Het onderhoud aan de waterwegen in Noord-Holland gaat alle dagen onverminderd door en dat is nodig ook.
 Nog 5 kilometer en ik ben  weer in de 
Wieringermeer

Nog even rechtdoor en de polder is weer in zicht, af en toe voel ik een paar spatten regen maar dat stelt verder niet voor, na 62 km ben ik weer binnen en hoop op mooier weer want dit is niet aantrekkelijk.


Geen opmerkingen: