02 september 2024

Dubbel werk gehad

 


Ik moet me weer even omschakelen, stom geweest, ik had net m’n verslagje van vandaag afgerond en druk op een paar verkeerde toetsen en weg is alles en nergens meer terug te vinden dus opnieuw iets bij elkaar schrijven.

Ik maak het nu wel korter dat staat vast. Omdat het vandaag nog zomers warm is was het de bedoeling om rondje over de dijk te gaan langs Hoorn enz., in omgekeerde richting dan zou ik tussen 12 en één langs de aardbeien moeten komen, zo gezegd zo gedaan.

Eerst richting Medemblik en daarna op de dijk naar Enkhuizen. Ik dacht, omdat de vakanties over zijn dat ik wel weer boven op de dijk kon fietsen, helaas “de grijze golf” is losgebroken. Ik wist een aantal jaren geleden niet wat de grijze golf was, maar m’n dochter heeft me wijzer gemaakt. “Pap met het verhuren van het huisje komen er jonge mensen met kinderen in de zomer en daarna komen er oudere mensen omdat het dan weer rustig is, vandaar “de Grijze golf” en daar hoor jij nu eenmaal ook bij, het was me duidelijk. Ik reed dus een stuk boven op de dijk maar zodra ik naar beneden kon ben ik gegaan “de grijze Golf” fiets met oogkleppen op, tot 2 keer toe een bijna botsing omdat de bootjes veel leuker zijn dan het overige fietsverkeer. Langs het water hangt een nevel, het is nergens helder.


In Hoorn even het “Houten Hoofd” op om een paar foto’s te maken van o.a. de krententuin, de vroegere gevangenis in Hoorn.



Ik blijf de dijk een hele poos volgen en ga bij molen “De Break” rechts af en stop even bij het MINI Museum en stop daar even op het “diepste” punt van Noord-Holland -3.40 m onder N.A.P.



Daarna hier en daar wat afslagen nemen om bij de aardbeien uit te komen. Thuis eerst even het grasmaaien en later controleren wat de cijfers zijn van deze zonnige dag, 113,8 km en daarbij heel veel zon en hoge temperaturen kilometers.







Geen opmerkingen: