04 september 2024

Een zeldzame ontmoeting met een ooievaar

 


Eindelijk is het gelukt, gewoon even naar Velomobiel in Dronten om wat “gebruisvoorwerpen” voor de Quest op te halen, binnenbanden, buitenbanden en een nieuw schermpje wat nodig aan vervanging toe was.

Ook een nieuwe pomp omdat ik met de vorige, die altijd in de fiets ligt, geen 5 bar kon pompen en dan nog met uiterste krachtinspanning. Al op tijd richting Enkhuizen en dan verder maar ook meteen het eerste omrijd stukje. Op de dijk lijkt het echt uitgestorven ik kwam van Enkhuizen naar Lelystad zegge en schrijve één fietser tegen. Over het water hing een lichte mist en zodoende kon ik me ook niet oriënteren waar ik ongeveer zat, geen Maxima centrale of haven van Lelystad te zien, hoewel ik al aardig in de buurt moet zitten.



Dan een stukje door Lelystad en Dronten en ik ben bij Velomobiel. Eva kwam als eerste aanlopen, “Goeie morgen, trek in koffie” het was net schafttijd dus koffie met appelgebak, Theo was gisteren jarig. Na de koffie wat spullen in de fiets inclusief een nieuwe schermpje en ik kon weer richting Middenmeer. Allert vroeg nog of ik een proefritje in een “snoek” wilde maken die zijn nog sneller als de Quest, nee, deze is nog veel te goed om afscheid van te nemen en je zou me in verleiding  kunnen brengen.



Als ik op de terugweg op het zelfde punt als vanmorgen even stop en flink om me heen kijk zie ik hem niet meer, de vogel is gevlogen, begrijpelijk maar dit houd je niet voor mogelijk. Toen ik vanmorgen hier langs kwam stond er zomaar een ooievaar bij de oversteek langs het fietspad dus stoppen en een paar foto’s maken en vervolgens stak hij over en begon voedsel te zoeken in het gras.



Bij Lelystad is het een normale drukte en het oude schip is ook nog niet verplaatst en hier krijg ik de eerste regendruppels  maar voor ik het besef is het alweer droog ook, wel bleef het tot halverwege de dijk af en toe een spatje voelen meer ook niet. Als ik eenmaal de “zaak” weer binnen heb staan was het 163 km plezier maken en beleven.

Geen opmerkingen: