26 september 2024

Ik was afwezig maar ben weer terug.

 


De eerste rit zit er weer op, noem het een soort oefening na zo’n ander halve week geen fiets te hebben “gezien”. Als ik eerlijk ben heb ik wel een aantal racefietsers gezien en ben blij dat ik daar niet rond zou moeten rijden in een Quest.



Alles om hoog en omlaag over zonder meer slechte wegen, waar zaten jullie dan zou je vragen, op het Griekse eiland Corfu. Een weekje ontspannen en genieten van de omgeving met z’n uitzonderlijk flora en fauna.  




Mooi weer maar het heeft op bepaalde momenten heel hard geregend toen wij niet op die plaats warendoor de in mijn ogen sterke muur gedeeltelijk is weggespoeld. Maar vanmorgen of eigenlijk  gisteravond al had ik bedacht om vanmorgen weer een ritje te maken maar helaas het kletterde op een niet te missen lawaai wat wees op regen . Dus uitslapen waardoor ik zo rond half 8 beneden kwam, het regende nog een beetje maar van fietsen zal wel niets komen. Na het ontbijt en de krant leek het toch al een poosje droog, de weersprofeten na gelopen waardoor ik had besloten om een klein tripje te wagen. Zo gezegd zo gedaan, op en neer naar Obdam, even heen en weer maar tijdens de koffie en koek bij zus Gerda en zwager Tom is het wat uitgelopen omdat we heel veel te kletsen hadden.


Op de heenweg zag ik dat de Alkmaarseweg een nieuwe laag krijgt dus straks als ik terug ga maar een paar foto’s maken , nu zit iedereen te schaften. Er gebeuren langs alle wegen overal onderhoud werkzaam heden maar ik vraag me vaak af is dit echt wel nodig. Als ik weer thuis ben is het nog steeds droog en is er 41 km weggetrapt, het begin is er weer.


En even later was het goed mis, bakken water van boven en je zaldaar in rijden, moet er niet aan denken.

Geen opmerkingen: