04 september 2017

Het ging weer als een speer.

Met een kleine omweg 217 km

Het is weer een stevige oefening geweest en het gaat alle keren nog met het heerlijke gevoel van “Wat is het leven toch mooi”. We moeten dat veel meer waarderen, op tijd opstaan de ochtendrituelen, wat eten en dan gaan met die “banaan”. Ideaal weer om een rondje over de dijken te maken, de datum voor afsluiting is al veranderd, het fietspad langs de dijk zou dicht gaan m.i.v. 1 november a.s. maar dit is de eerste wijziging het is nu 1 december dus de eerste verschuiving is 1 maand, wat zal er allemaal nog volgen, ik heb het al gezegd er is nog weinig van dit soort werken op tijd klaar gekomen en zie hier, er volgt meer let maar op.
De morgen stond heeft goud in de mond
Als de zon opkomt ziet de wereld er voor een moment heel anders uit, gewoon apart.
Johan doet zijn best maar weer met die "klompen steen"


Johan van Dijk in actie
Langs de dijk gaat alles in sneltreinvaart en voor ik het besef zit ik al voorbij de “Maxima Centrale” even verder kom ik de bekende mannen weer tegen, Johan van Dijk met z’n maat. Ik vroeg of het weer wennen was zo’n eerste dag maar zei Johan “We hebben er al een week oefenen opzitten en het gaat weer prima”. Ik bekeek dat nog eens maar het is en blijft enorm zwaar werk die blokken zijn haast niet te tillen door een normaal mens.
Sondelerleijen vlak bij Oudemirdum
Onderweg hoorde ik een paar keer de app binnenkomen even stoppen en kijken , Bianca doet nog even een paar boodschappen maar de kinderen zijn thuis.
Tekst en uitleg aan haar gasten waar het hier allemaal mooi is
Als ik daar ben aangekomen komt er al snel koffie met koek en heel even later is Bianca de gasten die in het zomerhuis zitten aan het uitleggen dat dat “gele” ding ook een fiets is, haar gasten uit Canada, hadden juist een paar fietsen gehuurd om de omgeving te verkennen.
Komt er weer een evenement bij Breezanddijk

Nieuwsgierig uit Manchester
Als ik later weer onderweg ben naar huis stop ik even halverwege de Afsluitdijk, er wordt daar een tent gebouwd voor één of ander evenement denk ik en meteen komen er een paar mensen vragen of ze een foto mogen maken van de Quest, ze komen uit “Manchester England” en moeten nog een heel eind fietsen.
Wachten duurt altijd te lang

Gestaag gaan de mannen door met de sloop
na de platen de gebouwen ? 

Kilometers zijn bijna gelijk 
Bij Den Oever sta ik precies 10 minuten voor de slagboom en dan is het nog maar even en ik ben in Middenmeer waar de sloop rustig verder gaat. De km-stand op de teller en de GPS verschillen weinig, of beter gezegd, het scheelt niks op die ruim 217 km van vandaag. 

1 opmerking:

Willem zei

Ha die Pé ja het was vandaag "snel" weer, goede temperatuur lichte bries met af&toe wat opvliegers maar was idd. goed te doen. Ik vroeg mij zoeven af hoe lang die "Johan" zijn rug nog mee moet......tot zijn 67e en zoveel maanden dit werk doen lijkt mij onbegonnen werk maar zij zullen al wel een regeling hebben bij de overheid. (hoop ik)