18 september 2017

Kort maar de moeite waard.


Het was vanmorgen eerst de zaak nog wat aankijken, blijft het droog of wordt het regen, op dat moment was het droog maar ik werd wakker van de regen, dus alles is mogelijk.

Tegen 11 uur ben ik toch maar van start gegaan, eerst even kijken bij de sloop. Toen ik daar een paar foto’s had gemaakt kwam er een kennis van mij ook even kijken en een praatje maken, het duurde niet lang toen stonden we met z’n vieren, klaverjassen, was de eerst volgende vraag, het bleef bij gezellig oude situaties ophalen van wat ook zij hier hadden meegemaakt en dat was heel veel. Uiteindelijk toch maar verder gegaan naar Wervershoof, ik was van plan even bij broer Ben aan te gaan, proberen om hem uit de “put” te krijgen.
Via de Koggerandweg die nog nat was van de regen op naar Medemblik.
Net voor Medemblik ben ik maar even gestopt langs de kant van de weg wat niet erg werd gewaardeerd door wat voorbij kwam, “Rij door met dat stomme ding” werd geregeld geuit. En ik dacht juist, ik laat die paarden niet schrikken dus stoppen, wat meestal positieve reacties oplevert, helaas bij deze groep zeker niet. Bij Ben was het super, ik ben al maanden niet zo optimistisch bij hem weg gegaan. Ik heb het gevoel dat hij er weer helemaal aankomt en toen ik weer vertrok ging hij zich meteen omkleden om ook een rondje te gaan fietsen.
Ik ben via het Egboetswater nog even bij Jan Geel aangegaan in Oostwoud, die buiten stond en zijn verbouwde/gerestaureerde carbon Quest aan het spuiten was met een grondlaag, “Hij moet straks geel worden”, zei Jan.
Na Oostwoud via Twisk en het natuurgebiedje, waar onderhoud werd gepleegd aan een “vogeleilandje” op naar de polder.
En tot slot weer even langs de sloop, waar de achtermuur van het graanpakhuis nu ook is verdwenen, ook na deze 46 km kan ik zeggen dat het zeker de moeite waard was.

Geen opmerkingen: