12 september 2017

Het leven is mooi als je het wilt beleven.


Wat is geluk, er zijn diverse verklaringen voor maar ik beleef elke dag als geluk, gezond maar arm, dan ben je rijk zegt men weleens, maar met droog weer een rondje kunnen fietsen maakt een mens altijd blij, gelukkig en rijk.
En weer had ik alles mee, eerst maar even naar Obdam via de Berkmeer en daar maakte ik de eerste foto van een molen waarbij meteen het idee werd “geboren” om vandaag van alle molens die ik passeer een foto te maken en zo is het gekomen dat er vandaag een paar extra molens op mijn blog staan, dient wel vermeld te worden dat de molen bij Medemblik er bij is ingeschoten, jammer. In Obdam kom ik op een leeg nest dus kan ik meteen weer verder en besluit het “HEM rondje” (Hoorn Enkhuizen Medemblik) maar weer te maken dat is altijd leuk, geen zijwegen en altijd de ruimte om lekker door te kunnen rijden. De lucht lijkt er steeds beter uit te gaan zien en de buien worden wat minder, ik stop toch even aan het begin van de weg naar Bobeldijk omdat het in die richting nogal heftig lijkt met een flinke bui.
En als ik goed en wel weer in beweging ben zie ik een blauwe Mango in de verte, kan haast niet anders of dat moet Piet Kunis zijn, inderdaad het klopt helemaal, dus staan we al gauw naast elkaar alle wetenswaardigheden uit te wisselen. Het is echt een gezellig onderonsje waarna we weer ieder onze eigen weg vervolgen.

Hier en daar pik ik nog een molen mee en zie ook nog weer een zeiler op het IJsselmeer, ja ik weet wel het heet tegenwoordig Markermeer maar denk maar zo “een ouwe hond leer je geen kunstjes” voor mij is de zee vanaf de Afsluitdijk tot aan Amsterdam gewoon het IJsselmeer.
In Enkhuizen besluit ik weer even van de visboer gebruik te maken, tegenover het station is het bij Peter Visser altijd voor elkaar en de kibbeling smaakt ook deze keer weer verrukkelijk. Zijn dochter met vriendinnetje hebben belangstelling voor de fiets dus even mee naar buiten en de meiden erbij op de foto. Toen ik ze vertelde dat “hun” foto op mijn blog zou komen vanavond gingen ze juichend naar papa om dat te vertellen. Blije kinderen is altijd een heerlijke ervaring dat hebben Tiny en ik het afgelopen weekend ook ervaren met Bram, Boris en Thomas.
Via de vaste route naar Medemblik waar ik een laatste foto maak van een donkere lucht boven het IJsselmeer, ja hier heet het echt zo, IJsselmeer en dan nog 10 km naar huis waar de eindscore net 106 km is geworden.

2 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, weer een heerlijk rondje vandaag. Fijn om te horen dat alles goed gaat. En die molen bij Medemblik, de ambtenaar, die is zo hoog, die krijg je nauwelijks op de foto.

Pé Koomen zei

Wilco, bij Medemblik staat ook een echte molen "De Herder" net voor de afslag naar de Wieringermeer.