19 september 2017

Het leven gaat door ondanks de sloop.


Weer was het een mooie fietsdag en er komen er meer is ons beloofd.

Mijn eerste trip voor deze morgen is naar de sloop, eerst het kantoor en misschien aan het eind van de dag de woning en anders morgen zei de kraanmachinist. Mijn ritje van vandaag gaat even op en neer naar de “Zuidoost” , ben al een aantal dagen niet in die omgeving geweest en dan wordt het weer hoog tijd.
Ik zie dat de laatste windmolen van een serie bijna is gedemonteerd, ze zijn weer verkocht aan Polen hoorde ik laatst en hier komen t.z.t. betere zegt men.
Als ik de polder uit ga zie ik een mooie wolkenlucht met nog heel veel windmolens die nog niet aan de sloop toe zijn, de subsidie houdt ze overeind.
Langs de Langereis heeft het laatst ook flink gewaaid waardoor deze boom het niet meer heeft gehouden, maar als je het beter bekijkt is hij van binnen ook behoorlijk hol dus weinig “body” om de wind te doorstaan. Bij Tiny is er koffie en later een broodje en wat vooral belangrijk is, bijkletsen.
Op de terugweg neem ik een andere route via de Oostdijk en Oosthuizen naar Berkhout enz. langs de parallelweg van de A7 wordt bloemkool geoogst via een bandje naar de verpakkers in de wagen, heel anders als ik ooit heb gedaan bij mijn vader op het land, één voor één snijden, blad eraf kappen en in de bak, 6 stuks per bak en dan sjouwen naar de schuit enz. enz.
Op het laatste stukje van deze weg draai ik aan het einde naar rechts waar tegenover de grasdrogerij van Wil Hartog (De Witte Reus) een maaiboot door de sloot gaat die de waterplanten inkort.
Zo kom je onderweg weer van alles en nog wat tegen, kort voor Middenmeer zie ik weer een bekende aankomen Jan Bouman moet de spieren weer wat los maken door deelname, afgelopen weekend, aan de “Dam tot Dam loop”.
Tot slot nog weer even bij de sloop kijken, het einde nadert met rasse schreden, gelukkig nog niet voor mij want na deze 84 km hoop ik er nog vele duizenden aan toe te kunnen voegen, het gaat nog zo lekker.

Geen opmerkingen: