02 oktober 2018

Broer Ben fietst heel anders.



Het regent bijna nooit, er is een “blogger” die dit ooit in de wereld heeft gebracht maar het klopt ook nog. Gisteren een beetje en vandaag ook een beetje maar de hoeveelheid mag geen naam hebben. Rond 1 uur ging ik van huis voor een klein rondje, even over Berkhout om te kijken of ik broer Ben daar zou treffen, nee hoor hij is er niet vertelde Lida hij is aan het fietsen met één of twee mensen die zelf niet zo mobiel meer zijn.
De weg was hier droog en schoon, anders als in de Wieringermeer en dan vooral op een weg die voor automobilisten doodlopend is, de Cultuurweg, op minstens 4 stukken was het voorzichtig door baggeren, er wordt hier niets opgeruimd zolang er geen ongelukken gebeuren.
In Lambertschaag moest ik omrijden wegens een wegafsluiting dus dan maar over De Weere waar ik bij de kerk linksaf ga richting Benningbroek en verder.

Na een korte stop bij Lida ging ik richting Obdam en zie, daar ging hij, broer Ben met zijn witte haardos viel al van grote afstand op met de “duofiets” inclusief ondersteuning. Even het filmapparaatje inschakelen en een paar foto’s maken heel kort kletsen en dan weer verder.


Onderweg nog even gestopt voor een zwanen familie die al aardig richting volwassen gaan, allen de snavels moeten nog op kleur komen. In Obdam is alles gesloten en ga ik weer verder naar Middenmeer waar de 60 km net vol is gekomen.

Geen opmerkingen: