31 oktober 2018

Gewoon even heen en weer
De laatste dag van oktober en opnieuw was het heerlijk fietsweer, anders als gisteren hoewel het voor mij toen meegevallen is. Vandaag maar even een ritje op en neer naar Oostzaan, daar ben ik ook al een poosje niet geweest dus dat mag wel weer en het is de dag dat Tiny nog voor oppas oma speelt, dus op naar de Rietschoot. De omleidingen zijn nog weinig anders als een dag eerder en als je het weet stel je jezelf er toch een beetje op in. De rit erheen heb ik de minst voordelige wind, niet dat er veel wind staat maar de stukken dat ik hem op de zijkant heb is duidelijk merkbaar en zakt de snelheid toch een beetje. In Oostzaan omkleden in een droog pak en dan is er koffie met koek. Het is er gezellig en tegen de middag gaat Tiny kleinzoon Thomas even van school halen. Hij heeft een vriendje mee en met ons viertjes eten we een broodje waarna de “mannen” naar boven om een spelletje te doen en ik me gereed maak voor de terugrit naar Middenmeer.


Ik ga via “Het Twiske” altijd een mooi stukje, hoewel snel fietsen daar niet mogelijk is , het is te bochtig. Ik neem de afslag naar Landsmeer dan door Den Ilp en verder naar de volgende afslag richting Ilpendam om daar met de pont over het Noord-hollands kanaal te gaan naar Monnickendam.

Ik heb nu de dijk te pakken langs het water tot aan Scharwoude maar eerst passeer ik dan nog Volendam en Edam evenals Schardam en het bijna  Duits aandoende Etesrheim, het is weer een super rondje aan het worden.
Als ik bij Schardam de bocht zal maken zie ik op het Markermeer nog een partyboot die net uit Hoorn is vertrokken. Thuis gekomen staat de teller op 125 km niet gek voor zomaar een dag door de week zullen we maar zeggen.

Geen opmerkingen: