23 oktober 2018

Met de gele "zeilboot" langs het Wad





Ik weet niet of het vandaag harde wind was of storm volgens de weerprofeten, maar ik heb het ervaren als storm categorie hard, anders ga je niet met een snelheid die, zonder één trap te geven, telkens afgeremd moest worden langs het Wad omdat de teller ver boven de 40 km gaat op niet helemaal vlak terrein.


Vanmorgen waren de berichten nog dat het af en toe zou kunnen motregenen maar na de middag was het nog steeds droog en leek het ook zo te blijven dus omkleden en even uitwaaien. Nou dat heb ik gedaan het was echt er uit waaien, tjonge wat ging dat hard, het stuur goed vasthouden en af en toe vlug met een schuine blik de teller in de gaten houden, 35, 36 , 37 , 40 , 43 remmen want het gaat “springen” en ik wil wel graag zelf weten waar ik heen ga. Het was maar heel kort, maar wel lang genoeg, 41 km van Middenmeer naar Slootdorp dan via de Haukes en Westerland naar Den Oever langs Het Wad aan de noordkant van Wieringen en uitkomen bij de haven.

Onderweg nog even een foto gemaakt van een wegwijzer die we de laatste tijd meer zien, “Wandelnetwerk Noord-Holland” ik kan het iedereen aanraden. Als het fietsen minder wordt door minder ideaal weer, is lopen via dit netwerk een prachtig alternatief .



En toen ik vanwege een sanitaire stop om me heen keek zag ik dat er nog heel wat bloeit in de berm. Ik hoop volgende keer weer wat langer onderweg te zijn dan die 41 km van vandaag.

1 opmerking:

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Jij durft wel! Gelukkig helt de fiets op de zeedijk naar de wind toe.
Met deze wind, tot 7 Bft, durf ik de dijken in de polder niet op.
Groeten,
Wim