26 oktober 2020

Dank zei de mannen van RWS niet omrijden



Het is weer alles mee gevallen, de berichten leken gisteren voor de hele week regen te voorspellen maar vandaag is het in ieder geval zeer acceptabel weer. Wel een harde wind en een lage temperatuur maar het regent niet en dat is voor mij het voornaamste. Door alle corona toestanden durf ik ook bijna nergens meer aan te gaan, het is “griezelig” om onaangekondigd ergens neer te strijken. Je kunt er zelf wel niet zoveel moeite mee hebben maar hoe denk die persoon erover waar je dan zomaar voor de deur staat, dus het wordt steeds meer een rondje zonder koffiestop, ook niet verkeerd maar ik mag graag ergens om een praatje gaan. Ik ben van huis gegaan met het idee, even naar broer Ben in Wervershoof, o nee dat kan/mag niet dan rondje-om in de polder of toch maar door West-friesland, of het HEM-rondje ik ben wel 10 keer van gedachte veranderd waar ik nou wel of niet langs zal gaan. Het is uiteindelijk maar 64 km geworden waarbij de GPS maar de helft heeft genoteerd waardoor ik de route nog even met de “plan pijl” moest invullen voor zover hij er niet op stond maar dat is ook weer geregeld.

En dan de nodige omleidingen waarbij ik wel aan moet geven dat een paar mannen van RWS  (Rijks Water Staat) mij zeer ter wille zijn geweest om het hek even open te doen zodat ik niet terug moest langs de Langereis als je er wel door kan en maar 100 meter van de route, die je wil volgen, af bent. Ik had wel het afsluitingsbord gezien maar ja, ik zei tegen de heren, : “Ik dacht dat het alleen voor auto’s gold de afsluiting” “Nee meneer ook voor fietsers maar als U even wacht tot mijn collega klaar is dan doen we het hek wel even open voor deze keer” dus was ik dankbaar. De laatste kilometers naar Middenmeer gingen super snel met de wind schuin achter.




En dan zie je weer dat grondwerk veel los maakt ook voor de meeuwen en dat de windmolens geen mooi beeld vormen in wat eens de “Graanschuur” van Europa was.                     

Geen opmerkingen: