22 oktober 2020

Omleidingen en afsluitingen

 

92 km

Wind, zon en droog, wat wil je nog meer wordt er wel eens gezegd, nou als ik het voor het zeggen had, dan wat hogere temperaturen. Maar we weten allemaal dat het niet zo werkt, ik ben allang blij dat het droog is. Ik val misschien in herhaling maar het gaat weer een vast rondje worden Hoorn-Enkhuizen-Medemblik, gewoon gaan.

Scharwoude

Willemsweg Hoorn

Een klein beetje afwijken van het vaste pad kan nooit geen kwaad en zo reed ik eerst door Scharwoude om bij de dijk te komen langs het Markermeer richting Hoorn. Na Hoorn de dijk vervolgen en zien dat de afsluiting langs de Willemsweg wel een tijdje zal duren, oude buizen eruit en nieuwe erin. Bij Schellinkhout wordt weer volop gesurfd, er staat wind genoeg vandaag.
Langs het Markermeer

Ed de Boer met zijn vrouw

Surfen bij Schellinkhout

Als ik net weer opgang ga komen zie ik een paar bekenden lopen, Ed de Boer met zijn vrouw. Ed is de kano-man die ik eerder op het water had verwacht maar het zijn mensen die samen ook leuke dingen doen. Zo kwam ik ze al op verschillende plaatsen tegen samen wandelend o.a. op de dijk bij Andijk, maar wat me het meest bij is gebleven is de ontmoeting op Wieringen langs “Het Wad” en laatst nog toen Ed op de motor reed.
De Dromedaris in Enkhuizen

Ietsje omrijden

Na wat kletsen ben ik weer verder gegaan richting Enkhuizen waar ik voor de Dromedaris een beetje om rijden moest, het hek wordt vernieuwd zo te zien.

                                                                  Wat gaat hier gebeuren

en hier ????


Na Enkhuizen via de dijk langs het water, wat hier “nog” IJsselmeer heet en daar zie ik een boot liggen met een paar enorme buizen op het dek en nog verder op het water is men ook bezig, zou hier worden gewerkt aan een begin van de fundering voor een “windmolen”? 
Ze rijden nu wat harder heb ik het gevoel

De Medemblikkerweg is in onderhoud

Nat is het nu genoeg

De tijd zal het leren net als met zoveel dingen, bij Medemblik is de toegang tot de polder nog steeds afgesloten en moet ik een ander weg zien te vinden wat ook weer is gelukt en zo reed ik eindelijk richting Middenmeer waar ook weer omleidingen zijn om echt thuis te komen na ruim 92 km.


1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Hoi Pė, en hier? Is volgens mij het werkeiland van Windpark Friesland.

Dank voor je blogberichten!