19 oktober 2020

Ik heb bewust "gezondigd"


 Het is weer een keer gelukt, ja wat is er gelukt zou je zeggen, nou mijn vertrouwde rondje over de dijken. Daar is vandaag de dag heel wat voor nodig, het begint met de vraag, is mijn dochter thuis, dan is het droog, want aan regen heb ik een hekel en dan moet ik twee dagen van te voren bellen met “Loket Afsluitdijk” om vervoer te regelen om met de Quest over de Afsluitdijk te komen, dus het is niet zomaar wat en daarom ben ik blij dat al die factoren samen vallen om te gaan. Op tijd naar Den Oever om me te melden bij garage Den Das-Post die me dan met de speciale bus overzetten maar de andere kant wat ook vandaag weer perfect was geregeld.







Aan de andere kant bij de parkeerplaats van het “Wadden centrum” uitladen en weer echt fietsen en daar kwam de verleiding om te “zondigen”, ik heb het bewust gedaan en had er geen spijt van toen ik weer op de vaste route stond. Ik las op het bord dat het verboden was en ook “Melden bij de uitvoerder”, ik heb nog gekeken waar of de uitvoerder was maar ik zag hem niet dus ben ik de dijk toch maar over gegaan en zag toen hoe het is geworden aan de “Friesekust”, het begin van het fietspad. Nog even met de veegmachine er overheen en het is perfect. Nu de rest nog en ondertussen weet ik heel veel meer van de chauffeur die me over heeft gezet, reken maar minimaal een jaar extra. Ik heb ook al gehoord dat april 2022 voor het openen van het fietspad niet meer in de boeken voorkomt dat is eind 2022 geworden, maar vervolgens er zijn wat tegenvallers en het gaat wat langer duren en het kost wat meer, we wachten maar af.

Bij Bianca was het gezellig, de kinderen zaten allebei in een aparte kamer de lessen digitaal te volgen, Thimo boven en Fleur beneden. Na een paar bakken koffie en een paar boterhammen ben ik weer opgestapt om de laatste 125 km af te leggen.






In de N.O.P. werden volop bieten en aardappelen gerooid en richting de Ketelbrug stond de brug omhoog maar toen ik daar was kon ik zo doorrijden. Onder de brug door langs de dijk naar Lelystad waar ik de wind alles mee had en kon ik full speed naar Enkhuizen wel moest ik op dit rondje verschillende keren omrijden, bij Lemmer kon ik niet rechtstreeks de N.O.P. in en ook bij Medemblik was dat niet mogelijk.


Alles met elkaar een prachtig rondje waarbij ik vandaag 213 km ben verplaatst en waarvan ik  183,5 km zelf het gefietst en 30 km met de taxibus, speciaal vervoer over de Afsluitdijk.

Geen opmerkingen: