21 oktober 2020

Onderhoud met te korte armen

 

Helaas, ik was er al op voorbereid, regen op woensdag en dan wordt een rondje fietsen helemaal niets. Ik heb de verschillende “weerprofeten” bekeken maar na de middag droog zit er echt niet in en als het tegen 14.00 uur droog wordt komt er een stormachtige wind hier in de kop van Noord-Holland.


Gistermiddag zag ik bij thuiskomst dat de stoel niet helemaal vrij op en neer ging even een vluchtige blik toonde aan dat er een boutje los was “gelopen” van de bevestigingsplaat. Mooi klusje voor deze regendag en zo ben ik vandaag toch nog weer prettig bezig geweest. De vraag is dan alleen hoe kom ik er bij, om in de wielkast een ringsleuteltje te plaatsen op het boutje en binnen in de fiets,  met een klein rateltje en passende inbus de zaak vast te zetten, dan zijn mijn armen tekort.



Het is opgelost, het ringsleuteltje eerst plaatsen en min of meer “vastzetten” met een doek om de binnenkant niet te beschadigen en dan als “echte” monteur liggend op mijn rug de ratel met inbus geplaatst en zo kon ik de zaak goed vast draaien en zit  de stoel weer perfect.


Ook de achter binnenband, die lek bleek te zijn, vervangen.

Het besef dat een beetje klein gereedschap wat ik ooit via een Aldi of Lidl, voor heel weinig geld heb aangeschaft, wel heel erg prettig is bij zo’n klusje.

Geen opmerkingen: