28 oktober 2020

Kennismaking met "Kermit"

 

60 km

Hoe is het mogelijk, toch nog een rondje weggetrapt in de Quest. Eergisteren was ik bezig om foto’s op mijn blog te plaatsen maar dat was om één of andere reden onmogelijk dus zoeken hoe dat probleem was ontstaan. Het regende gisteren net te veel om met de Quest op pad te gaan dus tijd genoeg, helaas het lukte mij niet meer dus dat verslag ging zonder foto’s op mijn blog.


Duidelijk

Nu hebben we hier op ons dorp een IT-balie waar Arthur en Dammy heel veel problemen kunnen oplossen, één telefoontje gistermiddag en vanmorgen kwam Dammy het probleem oplossen en kan ik weer foto’s uploaden zoals ik dat al jaren doe, dus ook op mijn vorige verslag. Het weer werkt niet mee om ver van huis te gaan maar tussen de buien door wil ik eigenlijk even naar Kees van Hattem in de Heerhugowaard om z’n nieuwe “Kermit” te bewonderen.
Schuilen en de "deksel" erop

Wel mooi maar liever droog

Bij het vertrek was het droog en de buienradar gaf aan dat het ergste was geweest en dat het voorlopig droog zou blijven, nou vertrouw er niet te veel op dat is me nu wel duidelijk. Ik rij eigenlijk nooit met de “deksel” erop maar op een bepaald moment ben ik gestopt onder een viaduct om toch maar verstandig te worden.
"Kermit"

Kees is blij en Peter stelt hem nog even af

“Ingepakt” ging ik verder op naar de Smaragd waar ik Kees met Peter (de Rond) bezig zag met “Kermit” op dat moment zouden de mannen net de inwendige mens gaan versterken, even een paar foto’s knippen en ondanks het aanbod van Kees om binnen te komen ben ik weer huiswaarts gegaan.
Bar wat kwam daar een water uit

De 3 molens 

Er is water genoeg

Een klein beetje omrijden maar achteraf was dat misschien niet zo verstandig, ik reed bijna 20 km in een stortbui, eerst de kap erop dan lichten aan, ook de bril in de tas en het gevoel krijgen dat ik net zo hard reed als de bui voort dreef, het hield maar niet op. Ik werd verder niet nat maar het is niet prettig vooral als je “mooi weer” fietser bent zoals ik. Na 60 km was ik weer binnen en smaakte het genoegen dat het met de “deksel” erop best goed is om een rondje te fietsen.

2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Dag Pé . Dat even afstellen was 4 uur werk! Maar dan heb je ook wat! Morgen de eerste rit met Kermit🐸

Pé Koomen zei

Hopen dat het weer mee zal werken, de vooruitzichten zijn niet zo geweldig, suk 6