05 november 2020

De schande van de AFSLUITDIJK, plus 3 jaar.

 

101 km


Woensdagmorgen


Vaste prik, een HEM-rondje, het weer was gisteren prachtig maar toen kon ik door omstandigheden niet met de Quest op pad en vandaag is het ook goed weer en nu kan het wel. Het wordt steeds moeilijker om een leuke route te bedenken, doodeenvoudig omdat ik altijd ergens op visite wil gaan bij familie of kennissen en de strop wordt elke keer iets strakker aangehaald heb ik het gevoel, er mag niet zoveel meer. Het HEM-rondje ligt het meest voor de hand, zorgeloos doortrappen, zo ging ik vandaag met een kleine omweg naar de dijk maar bij de kruising van de Hoornse Jaagweg zag ik aan de overkant een bord staan waarop men had aangegeven dat er langs de dijk richting Scharwoude niet gefietst kon worden. De zoveelste tegenvaller maar nog niets vergeleken bij het “Laatste Nieuws” m.b.t. de Afsluitdijk, een grote schande, maar achteraf ook weer niet verwonderlijk want welk object wat miljarden kost komt er ooit op tijd klaar en praat dan maar helemaal niet over de miljoenen die het meer gaat kosten, zo ook de Afsluitdijk. DRIE JAAR LANGER typisch foutje bedankt.

https://www.nu.nl/binnenland/6088463/renovatie-afsluitdijk-neemt-zeker-drie-jaar-langer-in-beslag-door-ontwerpfout.html

Laat ik eerst even doorgaan met mijn rondje van vandaag naar Hoorn en dan over de dijk waar ik weinig bootjes zag op het water.

Heel in de verte vaart iets ......


en dat is 'm dan

Op een bepaald moment zag ik een heel klein varend iets gaan stoppen , foto maken en een tweede foto door eerst in te zoomen op dat kleine bootje toch nog leuk geworden.

Ed de Boer ...

af en toe half onderwater maar ....

hij vaart gewoon door.

Weer een heel eind verder zie ik de kano-man ook weer gaan, Ed de Boer uit Bovenkarspel waagt zich weer in zijn smalle vaartuig en is weer op terugweg naar Broekerhaven waar ik later zijn auto zag staan met de kanobeugels voor vervoer naar huis.
Ook kans op besmetting van "De Dijkwerker"

Het gaat allemaal met de vaste snelheid richting Onderdijk waar het beeld van kunstenaar Jan van Velzen, “De Dijkwerker” ook niet aan de regels is ontkomen, mondkapje voor. Bij Medemblik is de toegang naar de polder weer klaar en kan ik de laatste hindernis nemen naar Middenmeer, nog 10 km.
Suikerbieten rooien en afvoeren

Er worden nog volop bieten gerooid en bij de erven van de boerderijen liggen hier en daar enorme hopen suikerbieten wachtend op vervoer naar de fabriek. Als ik de Quest weer op z’n vaste plek heb gereden staat de teller voor deze rit op 101 km en ik voel me heerlijk.

1 opmerking:

rob, nieuwegein zei

Ik hoop toch wel dat het fietspad iets eerder opengaat. 6 jaar dicht zal wel erg schandalig zijn.