11 november 2020

Ik ben geen tuinman met groene vingers

 


Deze dag hebben we weer, morgen zal het wat minder zijn volgens de “geleerden” maar dit was weer een super dag. Vanmorgen m’n echte werkkleding aangetrokken want ik ga in de tuin aan het werk wat hoog nodig is. Vol goede moed ben ik ruim een uur bezig geweest en toen was de maat vol, een slechte rug speelt af en toe flink op en ik weet ondertussen welke therapie ik dan toe moet passen om weer redelijk mobiel te worden, een stukje fietsen. Omdat de berichten wat minder zijn de komende dagen en bij Tiny het gras nog nodig een keer gemaaid moet worden leek me dat wel een nuttige bezigheid, even op en neer naar de “Zuidoost”. Het andere pak aan en op naar het zuiden waar ik alleen op de wereld zou zijn, Tiny is naar Oostzaan en dat wist ik.







Meteen aan de bak en na een goed half uur is het weer acceptabel. Even wat drinken en een appeltje voor de dorst en dan weer naar Middenmeer. Amper een kilometer van start moest ik vol in de remmen en meteen een slinger naar links maken om een aanvaring te voorkomen. Een jongeman met de brommer kwam pardoes uit een uitrit en omdat hij wel naar de autoweg keek en het fietspad oversloeg ging het bijna fout, hij verontschuldigde zich en ging verder over de weg, brommers mogen niet op het fietspad. Ik stond schuin in de berm en iets achteruit “flintstonen” bracht me weer op het fietspad waar ik mijn pad weer kon vervolgen. De mist van vanmorgen was volledig opgetrokken en met de zon erbij was het weer een leuk ritje.



Door De Rijp was nog een stuk afgesloten maar lopend kon ik daar als fietser wel door, niet de bestelauto die voor me uit reed.





Het gaat allemaal super en op de Alkmaarseweg kon ik met een gangetje van tegen de 40 nog rustig een foto maken van het lege fietspad. In Middenmeer is het nieuwe pand van Aeroworks al bijna klaar waar hoogwaardige producten voor de luchtvaart worden vervaardigd. Al met al een ritje van 91 km's die met plezier zijn afgelegd.

1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Da Pé. Ik heb dan wel groene vingers, maar ik fiets geen twee dijken meer op een dag ! Groeten Kees.