10 november 2020

Zomertoer in de herfst

 

101 km

"De Halve Maan"

En weer hadden we een min of meer zomerse dag in november zo kun je het wel noemen. Weinig of geen wind en af en toe de zon erbij, vandaag maar even op en neer naar Tiny die heb ik al een paar dagen niet gezien dus het wordt weer hoogste tijd. Ik ga via Middenbeemster en ben al een paar keer van “koers” veranderd omdat er driftig wordt gegraven in “moeder aarde” leidingen en kabels wisselen elkaar af, men blijft bezig.

Cristel B.

Als ik door Middenbeemster ga en afsla naar de Rijperweg zie ik Cristel die samen met neef Ruben daar hun woning hebben, even de claxon laten horen en stoppen. Er wordt meteen koffie aangeboden maar die sla ik af ik ga naar Tiny. Cristel liep even een rondje in de tuin en werkt van uit huis boven terwijl Ruben beneden zijn werkplek heeft allemaal ter ere van de corona. Aangekomen bij Tiny zie ik haar lopen met een grote kruiwagen tuinafval, ik neem hem over en leeg hem in de kar. Tiny zet ondertussen koffie en zo zitten we even gezellig te kletsen over het wel en wee in de wereld.


Kwadijk


Volendam


Na de lunch ga ik weer verder, deze keer over Kwadijk met de grote watertoren dan naar Volendam waar ik nog even een foto maak van “De Halve Maan” oftewel het schip van bijleg.


Google wroet weer in de aarde



Spetters op de fiets bril en helm

Steeds dichter richting Middenmeer zie ik dat Google op de hoek van de Tussenweg ook weer wat beweging heeft, er staat een kraan en er wordt gegraven, ze kunnen nog vooruit want er ligt nog zo’n 50 ha waar nog heel wat “poldervervuiling” kan worden gebouwd. Eenmaal binnen eerst even het grasmaaien en vaststellen dat het vandaag 101 km is geweest.

Geen opmerkingen: