16 november 2020

Een "gepensioneerd" rondje

 

91 km

En weer is er gevoelsmatig een nieuwe week begonnen, en weer is het geen werkweek zoals ik dat vroeger heb ervaren. Ik geniet al jaren van mijn pensioen en door de vele vrije dagen of vakantiedagen, net hoe je zoiets wil noemen, heb ik een “tijdrovende” hobby zoals de lezers van mijn blog ondertussen wel weten, een stukkie fietsen. Juist omdat het al zoveel jaren zo gaat rij ik vaak hetzelfde rondje en zo ook vandaag, het HEM-rondje, Hoorn-Enkhuizen-Medemblik. Vanmorgen eerst de auto naar buiten gereden en ontdaan van een laag dennennaalden die er in het weekend op waren neer gekomen. Door de harde wind en dan vlak bij een enorme hoge naaldboom staan is niet ideaal blijkt achteraf. Vervolgens de tuinmeubelen die nog buiten stonden schoonmaken en daarna binnenzetten onder een kleed. Nauwelijks was ik hier klaar mee toen het begon te regenen, niet erg maar minder aantrekkelijk. Dan eerst nog maar een paar boodschappen doen en me verenigen met de gedachte dat fietsen niks zou worden vandaag. Het viel toch erg mee die regen en koud was het ook niet dus iets later dan gewoonlijk omkleden en gewoon gaan. En zo werd het weer dat bekende rondje over de “Westfriese omringdijk”.

Toilet maken

Bomen snoeien in Hoorn


J.Pz, Coen

Westfries Museum in Hoorn


Als ik van alle zwanen een foto had gemaakt onderweg dan zou het blad gevuld zijn maar één mag wel verder door Hoorn waar het op dit tijdstip erg rustig is ook bij het standbeeld van J .Pz. Coen waar een klein deel van de bevolking zich druk om maakt, laat wezen denk ik dan, houd je bezig met je werk en zoek het anders dan heb je geen tijd voor deze flauwekul.

Surfen bij Wijdenes

Surfen bij Wijdenes

Bij Wijdenes werd nog volop gesurfd, er stond vanmorgen toevallig een stukje in de krant dat de bevolking zich ergert aan al die auto’s die worden geparkeerd in het dorp door het surfende volkje.
Eenzame wachter

De Dromedaris in Enkhuizen

Hier verkoopt men de 
Enkhuizer Almanak

Later door Enkhuizen waar het verkooppunt van de Enkhuizeralmanak dichtbij de Dromedaris nu gesloten is.
Wordt hier onderzoek gedaan voor het 
plaatsen van windmolens 200 meter vanaf de dijk

Kasteel Radboud bij Medemblik

Door Enkhuizen op naar de dijk om richting Medemblik te gaan waar een vast kenmerk niet te missen is, Kasteel Radboud,
Energie slurpers

Als ik later in de polder ben en het vele licht bekijk dan krijg je steeds meer begrip voor de jongere garde die tegen een hele hoop nieuwe dingen in de polder aanschopt, windmolens, warenhuizen/kassen en data centrums die alle energie opslurpen en de gemeenteraad van “Hollandskroon” probeert alles met doekjes te omwikkelen zodat de burger de pijn niet direct voelt, dat komt later wel maar dan is het te laat. Net voor Middenmeer kom ik Jan Bouma ook weer tegen, weer of geen weer, Jan loopt zijn rondje ook.
Jan is in vorm 

Eenmaal weer thuis staat de teller op 91 km voor deze dag een lekker toertje voor een maandagmorgen zonder regen onderweg afgelegd.

Geen opmerkingen: