17 november 2020

Nog een vast rondje

 

100km

Gisteren noemde ik het HEM-rondje een vaste route met de Quest, maar het ritje van vandaag hoort zonder meer ook bij de vaste ritjes, althans de heenweg, terug wijk ik wel eens ietsje af en dat gebeurde vandaag ook .

Rechts de Vrouwenweg

Met "touw en ijzerdraad" blijft alles staan

Via de Middenweg richting Middenbeemster en dan afslaan naar Zuidoostbeemster, net voor de Vrouwenweg zag ik laatst "dijkversterking" in de vorm van zandzakken in de sloot, zelfs het kastje van het elektriciteitsbedrijf  wordt geschoord met touw om het overeind te houden. Naar de “Zuidoost” ga ik heel vaak en met de wind op kop of opzij dat maakt dan niet uit, als ik naar Tiny ga is het altijd met heel veel zin en terug ging ik met wat extra afslagen hier en daar en kwam zodoende ook bij zus Margriet terecht in Wervershoof, die altijd nog stoer door gaat met haar leven al is het vaak met grote hindernissen. Het was bewolkt bij vertrek en dat zou het vandaag blijven maar toen ik in de loop van de middag thuis kwam wat het zonnetje er af en toe ook bij en dat geeft dan voor mij meteen weer een voorjaars gevoel hoewel de herfst nog maar net is begonnen en de winter nog helemaal moet komen, liefst zonder sneeuw.
"Stempeltijd"

Ook de "stempeltijd voor schapen is weer aangebroken zag ik.
Molen "De Hoop" bij Wervershoof

Door Wervershoof gaat later heel vlot en ook bij Medemblik is geen onderhoud meer aan de kruising naar de polder. Bij thuiskomst staat er voor vandaag weer ruim 100 km op de teller.
De huidige stand

Ondertussen staat de totaalteller van de “Gekko” Quest 687 alweer op 30.070 km waarvan ik er 13.000 heb gereden, per 10 december kan ik het jaarcijfer bekent maken, ’t lijkt wel een soort beursnotering.

Geen opmerkingen: