01 april 2021

Bloeiende bollenvelden

 


Vanmorgen had ik me voorgenomen om de tuin maar weer een keer een beter aanzicht te geven, onkruid en rommel moesten het veld ruimen en dan is het echt zo van “effen flink kwaad maken en je bent klaar” en het is klaar zonder dat ik me kwaad heb gemaakt. Als beloning vond ik dat ik nu wel een stukje ontspanning had verdiend dus omkleden en vanmiddag nog even een klein rondje. Even naar broer Ben in Wervershoof en verder heb ik geen speciale bestemming. Hij was thuis en na een poos kletsen ben ik weer opgestapt om richting Middenmeer weer op te zoeken.


Op de kruising zie ik een meerkoet die voorlopig daar wel blijft zitten, een mooi nest onder een boom en op het water.


Ik ga via het “Egboetswater” en zie de eerste velden met bloeiende tulpen dus de eerste plaatjes van de “massa” , er zullen er nog wel meer komen dacht ik maar dat het enkele kilometers verder nog mooier was had ik niet verwacht.
Deze kleurige percelen waren onder plastic geweest waardoor alles een paar weken naar voren wordt getrokken en de bloei wordt bespoedigd.Langs het water zie ik ook nog wat aparte bloemen staan die tussen de tulpen door best aan hun trekken komen en zo eindigde dit ritje al na 42 km die toch weer veel voldoening hebben gegeven.

2 opmerkingen:

Kees Schouten zei

Die bloemen zijn volgens mij van het Groot Hoefblad. Dat krijgt later pas bladeren die lijken op rabarberbladen.

Gert Strada 58 zei

Klopt!