21 april 2021

Even naar "De Waard"

 

63 km

Het weer is nog steeds mooi hoewel de temperatuur aanzienlijk lager is als ik dat vergelijk met gisteren. Voor vandaag had ik een kort ritje in de planning, even op en neer naar de Heerhugowaard en Kees van Hattem alvast feliciteren met zijn 70e verjaardag.

Land klaarmaken

Aardappelen poten

In de polder is men overal druk bezig op het land, land klaarmaken om aardappelen te poten, alles gaat in één gang met een paar trekkers en zo hebben ze binnen de kortste keren bunders vol geplant. Er staat toch nog een stevige wind vooral als je het weer van gisteren nog zo duidelijk in je achterhoofd hebt.
Ik kwam op een leeg "nest"

Als ik bij Kees en Marian arriveer staat de poort naast het huis open dus dan zullen ze wel thuis zijn, helaas er is geen “kop” te bekennen en de deur is vast dus dat valt tegen.
Park van Luna

Ganzen genoeg

Uiteraard ga ik verder, nu via het “Park van Luna” richting Middenmeer via een kleine omweg en zo kom ik weer op de Obdammerdijk. De ganzenplaag begint een steeds groter probleem te worden, de meesten hebben er vrede mee maar de land en tuinbouw is er niet blij mee.
Zwemles ?

 ........ en er zijn leerlingen zat.

Een paar meer of minder 

En iets verder blijkt de vermenigvuldiging in hoog tempo te zijn gerealiseerd tijdens de eerste zwemles. Dat het vee weer buiten loopt is hier en daar ook duidelijk en inderdaad de veestapel is hier en daar vrij groot.
Een smalle weg waar het goed ging in de bocht

De laatste foto heb ik gemaakt in de bocht die me gisteren bijna fataal werd maar waar ik versteld stond dat de betreffende chauffeur zijn verontschuldiging kwam aanbieden, het is inderdaad link als je op dit punt geraakt zou worden, dan is het plons en de rest vul ik maar niet in. Het ging vandaag weer geruisloos goed al was het maar 63 km door de omgeving.

Geen opmerkingen: