28 april 2021

Koers wijziging en bekenden onderweg

 

100 km genieten

Als de berichten kloppen was dit de laatste mooie fietsdag van deze week, morgen regen dus dan kom ik niet zo gemakkelijk opgang, het stuift enorm op sommige percelen waar het land wordt klaar gemaakt voor het aardappels poten. Vandaag eerst naar Wervershoof bij broer Ben kijken maar voor ik zover was werd ik in een andere richting verwezen, op de kruising waar ik naar rechts zou gaan stond neef Johan te gebaren dat ik nu maar eens een keer bij hem om de koffie moest komen en zo is het ook gegaan. Achter huis onder de overkapping in de zon zaten we zomaar een heel tijd te kletsen en zorgde zijn vrouw voor koffie. Na verloop van tijd ben ik weer verder gegaan en werd bij vertrek diverse keren op de foto gezet die Johan naar mij zou mailen maar tot nu toe nog niets gezien bij de mail maar op Facebook zag ik ze net wel staan.

Neef Johan

De eerste koffiestop

Jack Dekker

Richting Andijk had ik de volgende ontmoeting, Jack Dekker had mij op het oog met de Gekko op de zijkant. Stoppen en even kletsen, ik vroeg of hij z’n lange rit er al op had zitten, die zou komend weekend zijn maar omdat hij morgen z’n eerste “prik” krijgt wilde hij geen risico nemen, Jan Geel was er ook een paar dagen beroerd van geweest dus het kan en je hoort het meer.
Even aan de kant

Enkhuizen

Door Enkhuizen naar de dijk langs het Markermeer waar ik ben gestopt voor een paar viervoeters die lopend in mijn richting kwamen onder begeleiding.
Heerlijk voor de wind

Stoere fietsers, Frans en Carin

Het is nog niet druk op het water maar er wordt wel geoefend, even een foto maken. Iets verder stoppen twee fietsers en geloof het of niet zwager Frans en schoonzus Carin gaan net even pauzeren op eigen terrein n.l. “het strandje van Frans”. Dus weer stoppen en kletsen zo kom ik altijd wel bekenden tegen. Via Hoorn naar Obdam en door Grosthuizen en dan kom ik weer langs heel veel bollenvelden die nu volop in bloei staan en kan ik het niet laten om toch maar weer wat foto’s te maken ,
Het blijft mooi die heldere kleuren





straks is het weer voor een heel jaar over. Ik ga voor het laatste stuk via “De lage Hoek en kom voor de tweede keer Jack Dekker tegen die ondertussen al 115 km heeft afgelegd en met een 20 km thuis zal zijn terwijl ik nog zo’n kilometer of 15 van huis ben waar later precies 100 km vol is gemaakt.

Geen opmerkingen: