19 april 2021

Dicht bij huis met mooi weer

 


Ondanks het mooie weer van vandaag was het toch maar een betrekkelijk kort ritje van 73 km door de “Noordkop”. Even een ommetje over Den Helder was de bedoeling en de berichten waren voor het noord-westen van het land zonnig en geen neerslag. Via de Schagerweg richting Callantsoog was alles voor de wind voor zover die van invloed zou kunnen zijn.






Wat meteen opviel toen ik in die omgeving reed waren de bloeiende bollenvelden en in dit geval allemaal hyacinten, de sterkte reuk is niet altijd even aantrekkelijk.


Door Callantsoog en weer verder langs de duinen over een prachtig fietspad waar net buiten het dorp een apart kunstwerk mijn aandacht trok, lelijk …. Ja, niet mijn smaak.


Aan het eind van het fietspad ga ik omhoog en linksom naar de “zeepromenade” langs het Marsdiep waar zowaar een jongedame moedig de temperatuur van het zeewater trotseerde door een bad te nemen.

Bij de “Texelseboot” vroeg ik me af welk voertuig ik het liefste had, die enorme grote lompe boot of mijn simpele gele “Gekko” Quest, het laat zich raden, ik blijf trouw aan mijn eigen “boot”.


Weer richting Middenmeer en net voorbij de brug over het Noordhollands Kanaal werd het fietspad geveegd met een staalborstel dus even achteruit en in een zijpad de stofwolk voorbij laten gaan en aan het eind van de Balgweg nog even een laatste foto van een groot areaal bloeiende narcissen.

Geen opmerkingen: