14 april 2021

Waar ligt de "Micogooglemolenpolder" ?

96 km

 

Het was tamelijk “frisjes” langs de weg vooral als je op de volle wind langs het water reed en dat deed ik vanmorgen voor het overgrote deel van de rit, 6 graden bij vertrek en gevoelstemperatuur van 3 graden. Eerst een ander bestemming in het hoofd maar na de Alkmaarseweg is de koers gewijzigd en werd het weer langs het Markermeer/IJsselmeer en de drie oude havensteden Hoorn-Enkhuizen en Medemblik.

Tulpen zaten onder plastic .....

en bloeien nu .....

volop.

Bij de afslag vanaf de Alkmaarseweg ging ik over de Oudelanderweg en daar stond een enorm groot perceel tulpen volop in bloei, oorzaak eerst afgedekt geweest met plastic wat de groei en bloei flink vervroegd. Het was aan het gewas goed te zien dat ze afgedekt waren geweest met kromme bloemen als gevolg.
Het stikt ervan, "zwaaipalen"

Eenmaal weer op mijn vaste route zag ik door het heldere weer dat het beschamend is dat er zoveel windmolens staan in de polder, ze kunnen beter de naam veranderen in “Microgooglemolenpolder” en er komen volgens de geruchten nog 3 datacentrums bij, schandalig.”
Linksom langs de dijk

Rechtsom bij de dijk

Langs het water ging weer als een “speer” wel even stoppen bij het “Oma Mia bankje” en de “lichtopstand” met tekst.
Gelukkig worden op zo'n dag
maar niet van de temperatuur.

Zeilen met de toren bij Lelystad
 op de achtergrond

Ik was niet de enige langs de dijk, een liefhebber van de watersport liet zijn zeilboot uit en vlakbij Broekerhaven had de fotograaf er heel wat voor over om het bruidje een verkoudheid op te laten lopen door het stel hier naar toe te halen voor de huwelijks-fotoreportage.
5 km voor Middenmeer

Vlak voor Middenmeer was het prachtig weer met mooie wolkenluchten ook nog na 96 km.

Geen opmerkingen: