07 februari 2022

Een nuttige dag

 

81 km

En weer was het een nuttige dag, ja wanneer is een dag nou niet nuttig zou je jezelf af gaan vragen, alle dagen zijn nuttig hoewel er wel degelijk verschil is. Gisteravond kwam ik er achter dat de brug met een nieuw hardhouten dek enigszins glad was geworden in de afgelopen paar jaar, groene algen aanslag maakten het gevaarlijk om niet uit te glijden dus dan moet dat worden verwijderd.
Schoon en vrij van algenaanslag

Op naar de “Zuidoost” en de hogedruk reiniger er op los laten is de enige optie en zo gezegd zo gedaan. Nog even iets repareren wat niet helemaal goed werkte maar toen was het vrij snel “gepiept”.
Richting Schermerhorn

Op de heenweg kwam ik één hindernis tegen, hoewel hindernis, ik ging er nu langs maar andere keren neem ik vaak de weg die nu voor langer tijd afgesloten is vanaf dit punt naar Alkmaar wordt voor fietsers een klein probleem en uiteraard ook vanaf Alkmaar.
Zilverreiger zijn ....

.... erg schuw.

Als ik klaar ben en alles weer is opgeruimd ga ik weer huiswaarts en zie op een bepaald moment een zilverreiger die nog heel ver weg staat, inzoomen en afdrukken, hij vliegt op en verder zie ik dat hij me nog een kans wil geven en zodoende nog een poging.
Niet meer langs de dijk

Hij is al weg als ik er ben.

"Bonte boel".

Even later ervaren dat de weg langs de dijk weer is afgesloten dus omkeren en naar het vertrouwde pad en over de spoorweg overgang naar het land waar gewone schapen met een witte wollenvacht standaard waren deze zijn wat van kleur verschoten.
10 km voor Middenmeer

Kort voor de polder de windmolens nog een keer vastleggen en dan thuis komen na 81 km op de “klok”. Het was weer een  heerlijk ontspannen ritje vandaag.

Geen opmerkingen: