10 februari 2022

Onderhoud, fietsen, pech onderweg, fietsenmaker en GOUD.

 


Vandaag is het een dag met van alles en nog wat, onderhoud, rondje fietsen, pech onderweg, reparatie bij de fietsenmaker en tot slot goud voor Iréne Schouten.

Omdat de rem af en toe vast bleef zitten leek het me verstandig om dat probleem even op te lossen, links had ik al een keer onderhanden gehad dus nu rechts “opereren”. Het is inderdaad de boosdoener, schoonmaken, los schroeven en daarna verder schoonmaken en smeren om vervolgens weer in elkaar te zetten en alles weer terug te plaatsen. Dan koffiedrinken, omkleden en gaan voor een HEM-rondje.


De zon begint voorzichtig zichtbaar te worden en iets verder zie ik een bord staan wat voor mij belangrijk is omdat ik hier vaak langs ga.


Later door Hoorn langs JPz Coen en de dijk op richting Enkhuizen waar een klein kraantje onderhoud pleegt onder aan de dijk.

Als ik bij het Broekerhaven strandje aan kom rijden zie ik de “kanoman” Ed de Boer klaar staan even kletsen en weer verder, ik heb een beetje haast want ik wil Iréne Schouten zien schaatsen op haar 5 km bij de Olympische spelen in China. Het gaat allemaal goed maar plotseling voel en hoor ik dat het mis gaat, mijn rechterschoenplaatje is los geraakt en ik hoor het vallen, remmen en zoeken langs de weg. Heen en terug lopen maar ik vind niets dat is een probleem, zonder plaatje verder fietsen zal wel moeten maar het is niet wat ik graag doe, ik voel nog eens binnen in de fiets en zowaar daar ligt het plaatje. Ik kom nog in de buurt van zwager Sjaak de Lange op Andijk, een belletje en overleggen maar die heeft niets, dus geen boutjes. Als ik in Wervershoof ben bel ik broer Ben maar die moet eerst even zoeken.

Ondertussen fiets ik verder en als ik bijna in Medemblik ben bij de fietsenzaak van “Leo Smit” belt Ben hij heeft 3 boutjes twee lang en één kort ik geef door dat de fietsenmaker nabij is dus bedankt en tot een ander keer.


Bij Leo Smit wordt ik meteen geholpen en de monteur plaatst 2 nieuwe boutjes, service van de zaak en zo kwam ik met wat extra “gas” op de pedalen nog op tijd thuis om Iréne Schouten haar tweede gouden medaille te zien binnenhalen en dat alles na 92 km genieten.

1 opmerking:

Peter de Rond zei

Mooi leven man, geniet ervan.