23 februari 2022

Heerlijk rondje

 




Het weer werkt positief op iedereen denk ik, storm en regen zijn we al heel snel zat. Maar vandaag is het een klein begin van het voorjaar, over morgen zullen we het maar niet hebben dan zijn de vooruitzichten niet zo geweldig. Ik had via de seniorenclub van Agrico begrepen dat een vroegere collega van Dronten naar Stompetoren was verhuisd en omdat ik overal en nergens met de fiets heen ga, leek het me wel wat om even via Stompetoren bij hem langs te gaan. Het adres had ik dus dat moet geen probleem zijn, aangekomen terplekke was het Schermerplein snel gevonden maar het huisnummer was nergens te bekennen. Diverse mensen gevraagd maar niemand was hier bekent één van de mensen die ik had gevraagd zei: "Vraag het de visboer die weet alles hier" maar ook die was hier vreemd. Weet je wat even bellen, m’n mobiel gepakt maar nergens het nummer te bekennen van de bewuste collega. Dus zonder bezoek weer verder gegaan nadat ik alle straatjes links en rechtsom bij de supermarkt had gehad.
Graft

Ik neem een willekeurige afslag en kom heel veel later bij Graft en De Rijp om verder via Middenbeemster naar Edam te rijden waar ik de dijk opzoek om via de min of meer vaste route richting het noorden te gaan.
Aan ganzen geen gebrek

De wielrenster ging door dus ik ook maar
 en geen problemen

Op een bepaald moment zie ik een “nieuw” bord staan waarbij ik begin te twijfelen of ik door zal gaan. Een wielrenster die mij passeert als ik stil sta gaat meteen rechtdoor dus het zal wel loslopen en inderdaad er was verder geen versperring en ik kon zo door naar Middenmeer waar de teller 107 km aangaf.
Een prachtig welkom .......

..... bij Middenmeer

En bij de "ingang" van het dorp de verwelkoming met prachtige gele krokussen. 


Geen opmerkingen: