01 maart 2022

Middenmeer - Oostzaan - Middenmeer

 


Het is maart en het spreekwoord zegt, “Maart roert zijn staart” m.a.w. het kan sterk wisselend zijn wat betreft het weer en dat is vandaag goed te merken. Gisteren prachtig helder en zonnig en vandaag zwaar bewolkt en lichte regen. Door omstandigheden kon ik gisteren niet met de fiets op pad dus dat zou vandaag een inhaaldag kunnen worden. Maar ja, dan het weer, als je eigenlijk een mooi weer fietser bent dan is het vandaag eigenlijk een beetje van “je geloof” vallen en toch ben ik gegaan. Even op en neer naar Oostzaan, niet dat het moest, maar ik had voor mezelf bedacht dat een heel klein klusje zo snel mogelijk moest worden opgelost. Het zou best nog een aantal weken kunnen wachten maar ja dan heb ik nu meteen een rede om te gaan, Tiny is er ook vandaag. Dus op naar Oostzaan, een beetje regen bij de start en steeds meer onderweg maar ook weer niet genoeg om de kap erop te doen, echt in een open limousine rijden. Aan gekomen op het adres was er meteen koffie en heb ik het kleine klusje geklaard waarna er nog meer koffie was.





Vervolgens de nodige attributen weer in de fiets en starten richting Middenmeer, opletten voor de bergeenden die in de straat lopen en even verder afslaan naar “’t Twiske” hier is het bijna nergens mogelijk om wat sneller te rijden er zijn te veel bochten.

Langs de ringvaart van de Wijdewormer moet ik een paar keer voorzichtig door de berm omdat er gewerkt wordt om het oude riet weg te halen met speciale machines.


Aangekomen bij Middenmeer fiets ik een paar honderd meter tot aan de fietstunnel over de weg waar eigenlijk een afsluiting van kracht is vanwege het plaatsen van z.g. grasklinker in de berm. Maar alles is goed gegaan en na 110 km stond alles weer binnen en kon ik gaan douchen.

Geen opmerkingen: