02 maart 2022

Route wijziging.

 

117 km

Het was vandaag weer zoals het vaak gaat, ik had een bepaald rondje in mijn hoofd en toch ging het weer anders. Het HEM-rondje stond op het programma maar er kwam een appje van Gerard dat Marjon positief had getest op corona dus die moesten allebei in quarantaine voor 5 dagen.  Nou had ik al een stapel tijdschriften liggen die Tiny me mee had gegeven voor één van de kinderen, nu meteen een mooie gelegenheid om ze in Alkmaar te bezorgen. Geen koffiestop alleen “bladenman” gespeeld. Dus het HEM-rondje komt wat in het gedrang dacht ik eerst, maar het was eigenlijk ook wel een mooie gelegenheid om via Alkmaar alsnog het geplande ommetje te maken en zo is het gegaan.



Hoorn

Omdat na Schermerhorn het fietspad is afgesloten heb ik een andere weg genomen richting Avenhorn, Hoorn enz. Overal prettig fietsen zonder trammelant opvallend veel mensen op de racefiets ook langs de dijk naar Enkhuizen.



In Enkhuizen zit Paulus Potter altijd nog op z’n vaste stekkie en zal daar ook wel nooit meer vandaan komen.



Over het smalle ophaalbruggetje en weer verder naar Medemblik waar ik het enigste vaartuig waarnam op het IJsselmeer het was erg stil op het water, en deze kwam nog heel vanaf Urk. Als alles weer binnen staat is de teller vandaag 117 km verder gekomen.

Geen opmerkingen: