23 maart 2022

Verontrustend nieuws over de Afsluitdijk

 

213 km

Veilig door Ed vastgezet

En toen was het weer gelukt, 213 km verplaatst waarvan 30 in de bus van Den Oever naar de “Friesekant” bij het Waddencentrum en dan naar Oudemirdum en later via de andere dijk van Lelystad naar Enkhuizen. En dat met zulk uitgesproken mooi weer. Bij de vervoerder, Garage Den Das en Vos in Den Oever hoorde ik , onder het genot van een bak koffie, dat het fietspad langs de Afsluitdijk volgens de laatste berichten pas open gaat in Oktober 2026, dus weer later, eerst was het per 1 april 2022, toen werd het 2025 en iets later werd er al gesuggereerd eind 2025 en nu dit weer, de tijd zal het leren maar de kans wordt steeds kleiner dat ik ooit nog een keer fietsend over deze dijk zal gaan, ik moet dan al 86 jaar worden en ook nog fietsen, hoop doet leven.
Het blijft leuk

Twee vervoersmiddelen

Siebo's werkplek

Het Waddencentrum

Aangekomen in Oudemirdum was er koffie met koek en de mededeling dat Fleur straks een stukje met opa wilde meefietsen richting Lemmer. Via Urk was weer een keer iets anders dan over Emmeloord en net voor de Ketelbrug kwam ik de steenzetters nog tegen, Johan en Nolly hadden net geschaft en begonnen weer aan hun klus.
Fleur geeft de richting aan

en

snelt verder tot de afslag naar
Spannenburg



De Ketelbrug

waar militairen oefenden

over de top

langs het Keteldiep


Enkhuizen in zicht

Het rondje verliep verder zonder problemen en rond half 4 was ik weer thuis.

3 opmerkingen:

Belle zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Belle zei

Wanhoop niet. Er komen hopelijk een aantal weekenden aan waarbij de Afsluitdijk open zal zijn voor fietsers. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/299190/klein-lichtpuntje-voor-fietsers-fietspad-op-afsluitdijk-mogelijk-paar-weekenden-open

Pé Koomen zei

Belle ik heb dat ook gelezen maar het tekent de overheid als je zoiets publiceert in maart 2022 om het misschien in de zomer van 2023 te proberen dan is de hoop erg miniem.