07 maart 2022

Ik kon niet naar het Noorden, weg afsluiting.

 


De planning liep vandaag meteen weer helemaal in de soep, ik was van plan om een rondje over Den Helder te maken maar toen ik de brug over was gereden in Middenmeer hield het verhaal op. Vanaf de brug tot aan de rotonde lag de weg en het fietspad er uit en in een zandbak sta ik zo stil.

 



Dan maar de andere kant op richting Obdam maar daar is het net als de laatste keer en kon ik zo weer verder, laat ik maar het HEM-rondje doen daar gaat het meestal zonder problemen, dus op naar Hoorn als eerste van de drie oude stadjes aan de voormalige Zuiderzee.





Langs de Obdammerdijk zag ik dat de stand van de wieken bij de molen niet staan zoals het standaard is, thuis even opgezocht, dit is de rouwstand, dus duidelijk voor de omgeving dat er iets ernstigs heeft plaatsgevonden, waarschijnlijk is er iemand overleden. De hanen langs de weg hebben er verder weinig boodschap aan en blijven op dit stuk altijd dicht in en bij de rietschoot.


Op sommige stukken is het echt windstil ook bij de boerderij met de “Blauwe Engel”.







Later door Hoorn naar de dijk waar nooit verkeer van rechts komt en bovendien, vandaag is iedereen thuis gebleven, ik zag niemand, één auto op het hele stuk van Hoorn tot aan Enkhuizen.





Dat het voorjaar al flink aan de deur “rammelt” is te merken op het land waar men druk bezig is met bewerken en het planten van de eerste bloemkoolplanten. Door Enkhuizen en via Andijk, waar ik op de weg blijf fietsen en niet boven op de dijk waar vaak mensen met honden lopen en vaak nog los ook, wat het er niet veiliger op maakt, en zo naar Medemblik.

Als ik thuis ben geven de tellers verschillende standen op waar ik totaal geen problemen mee kan hebben, 480 meter verschil op 103 km is voor mij gelijk.

Geen opmerkingen: