02 februari 2022

Jan was er getuige van.

 

100 km

Met zulk weer zou je bijna beginnen te juichen voordat je van start gaat, wat een heerlijk gevoel vergeleken bij de laatste dagen met storm en regen. Ik heb eerst de auto “gewassen” althans ik heb gekeken of het de juiste kleur nog was en dat klopte hij is weer toonbaar. Dan koffiedrinken en vervolgens in het sportieve pak om als eerste naar Obdam te fietsen. Weinig wind en volop zon wat is een mens dan toch weer snel omgeturnd van min of meer “somber” tot een uitgelaten stemming. Als ik in Obdam arriveer is Tom alleen thuis, Gerda moest onverwacht oppas oma spelen. We hebben gezellig zitten kletsen en het was al ruim half 12 toen ik weer verder ben gegaan.


Onderweg richting Hoorn zag ik een heel perceel met bloeiende sneeuwklokjes, het voorjaar is echt in aantocht.
Geen bootjes wel zonnig

Richting Enkhuizen langs 
de licht opstand

Een stukje "buitendijkse" recreatie ruimte

Door Hoorn gaat probleemloos en langs de dijk word je weer geconfronteerd met dat zomerse gevoel hoewel er geen enkel bootje op het water is te bekennen en ook de surfers hebben een vrije dag. Op een bepaald stuk zie ik een windmolentje staan voor de waterhuishouding in de polder waar ik net met zwager Tom een hele discussie over had.
Rustig laten passeren

Als ik al aardig richting Enkhuizen zit komen er een paar dames op trouwe viervoeters aan, maar even stoppen en ze rustig voorbij laten lopen dan gaat het meestal goed en zo ook vandaag, geen problemen.
Enkhuizen

Vervolgens door Enkhuizen en op naar Medemblik waar ik ook zo voorbij ben. In de polder voel ik op een bepaald moment dat hij minder snel is geworden, het zal toch niet …… inderdaad het is wel zo, rechtsvoor is aan het leeglopen. En dat op 5 km van huis met droge wegen dus fiets op z’n kant en even wisselen met de wetenschap dat er straks thuis voor nieuwe banden onder de fiets gaan.
Jan Geel fiets ook weer, al was het 
vandaag z'n tweede rit van dit jaar.

En als ik bezig ben met oppompen stop er een groene “verbouwde” Quest naast me, Jan Geel. Jan maakte vanmorgen z’n tweede rit van dit jaar vertelde hij, op en neer naar Den Oever en nu op naar huis. Zodoende was Jan getuige van m’n zoveelste lekke band en toen ik thuis was stond er toch weer precies 100 km op de teller, een heerlijk ontspannen ritje over een bekende route.

Geen opmerkingen: