15 februari 2022

Geen spat regen.

 


Het geloof in allerhande “weervoorspellers” heeft vandaag een flinke deuk opgelopen, Buienradar, Weather pro HD, Buienalarm en nog een aantal voorspelden allemaal regen rond 12 uur , zowel in Zuidoostbeemster als in Middenmeer en daar stel ik m’n route dan een beetje op in, geen spatje gezien of gevoeld. Wel even naar de “Zuidoost” maar op tijd weg want om 12 uur “moet” ik weer binnen zijn als mooi weer fietser. Het viel dus geweldig mee en het reed alsof hij nieuw was, de o-ringen vervangen heeft zo zeker z’n nut hij was weer geruisloos.


Toen ik weer vertrok richting Middenmeer was de lucht zodanig dat ik best een ietsje om mocht rijden, het blijft voorlopig droog en zo ging ik via Kwadijk naar Edam langs de route die Cees Roozendaal ooit fataal werd vlakbij “Lokkemientje” het tuincentrum aan de Lokkemientjeweg in Edam.


Eenmaal langs de dijk gaat het weer super en stop ik weer even bij het meisje met de groene laarsjes. Ik vind dit een echt kunstwerk, herkenbare kunst, en ze blijft daar gewoon staan in weer en wind bovenop de dijk uitkijkend over wat er nog over is van het Markermeer.


Even verder ervaar ik nu voor het eerst de dijk verzwaring, er is nu al een deel van de bestaande weg verplaatst meer landinwaarts, voorlopig  tot aan Schardam.


Er is veel water in Noord-Holland met diverse opvangbekkens en de nodige bruggen die vaak veel onderhoud vragen.


In de Wieringermeer nog weer een herinnering aan een wegafsluiting en de lucht die toch wat aan het veranderen is zou het dan toch nog gaan regenen ? Als alles weer droog binnen staat geeft de teller op deze “regenachtige” dag 97 km aan die met plezier zijn afgelegd.

Geen opmerkingen: