22 augustus 2022

Aardbeien halen met een omweg


De week is alweer aan z’n tweede dag begonnen, m.a.w. de tijd vliegt en die 28e van deze maand nadert weer, voor mij een gedenkwaardige dag waar je soms blij naar toe leefde maar tegenwoordig doet het niet zoveel meer met me, ’t komt wel en ’t gaat weer voorbij, we zullen wel zien. Maar goed vandaag is het nog aantrekkelijk mooi weer om de fiets weer even te luchten, eerst even een paar ramen “lappen” die zijn onlangs vernieuwd en mochten na enige tijd pas worden schoongemaakt wat wel een beetje extra werk was door kit wat op de ruit zelf was gesmeerd, maar goed dat is weer klaar en vervolgens koffie en omkleden.

Nu wil ik straks weer aardbeien in huis hebben dus een rondje wat uitkomt bij de leverancier is snel bedacht, eerst het rondje en dan de aardbeien, ze moeten zo kort mogelijk in de fiets mee hobbelen anders wordt het aardbeienjam.


Als ik nog geen 5 km van huis ben zie ik de ergernis van Microsoft weer waar de bouw gestaag doorgaat nu aan de westkant van de A7, er is nog “strijd” gaande of het volgende perceel naast dit bouwplan ook aan de westkant van de A7 en de Cultuurweg die voorlopig jaren is afgesloten.


Iets verder aan de Nieuwlanderweg (voorheen Oudelanderweg) staat een perceel rodekool wat de kleur van het gewas duidelijk aangeeft.


Door Opperdoes en Medemblik via de dijk naar Enkhuizen is nog tegen de wind in maar als ik eenmaal in Enkhuizen ben heb ik overal de gunstigste wind en kom na 91 km weer voldaan thuis.

Geen opmerkingen: