29 augustus 2022

Drie km meer als m'n huidige leeftijd


 Het is weer zo ver geweest, de jaartelling is weer op orde zullen we maar zeggen, om kort te gaan m’n verjaardag is gisteren gevierd met kinderen en kleinkinderen en het was ontspannen en gezellig. Nog 18 keer en ik ben bij de 100, we blijven optimistisch zolang het gaat zoals het vandaag weer is gegaan. Heel simpel alles opruimen van gisteren , de wasmachine op volle toeren laten draaien en dan tussendoor nog even 85 km fietsen om bij Tiny het gras rondom even te maaien. Wat is het heerlijk dat dit allemaal nog met plezier en moeiteloos gaat, ik ben een “geluksvogel” denk ikzelf heel vaak.


Toen ik richting de “Zuidoost” ging kreeg ik af en toe het gevoel dat het in die regio niet helemaal droog zou blijven met die donkere wolken maar het viel allemaal mee, geen spatje gevoeld.


Op de thuisreis passeer ik weer de mooiste bermen langs het fietspad, even een paar foto’s maken en dan weer verder.



Als ik de kruising ben gepasseerd waar nu een nieuwe rotonde is gemaakt zie ik dat in het weiland nog druk wordt bemest met de injectie mestverspreider, zo’n 25 pijpen die in de grasmat ondergronds de mest in het land brengen en de aanvoer is geregeld met een honderden meters lange slang die wordt meegesleept achter de “injecteur”. Als ik thuis ben blijkt inderdaad dat ik weer 85 km heb afgeraffeld , 3 km meer als m’n huidige leeftijd.

En met het mooiste cadeau blijf ik bij de tijd en maak ik mezelf wijs dat het goed zit met m'n gezondheid.

1 opmerking:

Sebastiaan zei

Pe, van harte! En nog veel gezonde en veilige kilometers. Groeten uit 3H.