15 augustus 2022

Het is broeierig warm en af en toe zelfs een spat regen.

 


86 km

Het was wat onwennig vanmorgen toen ik in de Quest stapte. Afgelopen week waren we in Nunspeet en omgeving alvast het verjaarscadeautje inwisselen, Happen & Trappen, ik had er nog nooit van gehoord maar het was zeker de moeite waard. Maar bij dat uitstapje reed ik op de “gewone” fiets, wat is tegenwoordig nog gewoon, als je bij de “65Plussers” hoort ben je bijna verplicht om op z’n minst op een E- bike te rijden, helaas, of gelukkig, ik ben nog steeds E-loos en trap nog “gewoon”. Maar als je dan na zo’n klein weekje weer in de Quest van start gaat is dat toch weer even aanpassen, maar het ging goed.
Oostdijk in .....

.... de Beemster

Gemaaid is het weer prachtig

Omdat het gras niet zo erg groeit wordt er ook minder gemaaid maar vandaag leek het me verstandig om bij Tiny even een rondje te maken over wat nog gras genoemd kan worden. Ik wist dat ze niet thuis zou zijn dus als verrassing is het straks toch weer netjes. Het is een wat vreemde dag voor wat het weer betreft, warm broeierig en er valt af en toe een spat regen. Er kan wat mij betreft niet genoeg vallen alles is gortdroog dus laat maar komen. Helaas, hier en daar staan zelfs plassen langs de weg maar echt water komt er niet van en zo kon ik ongestoord maaien. En als het weer klaar is ziet het er weer verzorgd uit en dat is belangrijk.
Voor zo'n ....

..... mooie berm .......

..... moet je wel stoppen.

Het is dus .....

.......gort en gort droog .......

.... ook in de Beemster.

Op de terugweg ben ik twee keer gestopt in de Beemster, de eerste keer voor de prachtig gekleurde berm en de tweede keer voor een agrariër die land aan het bewerken was waarbij hij zelf af en toe “spoorloos” verdween achter de stofwolken.
Tegenwoordig de Nieuwlanderweg

Via de vaste route nog even een doosje aardbeien scoren en in de polder vaststellen dat de brug weer in ere is hersteld na ruim een half jaar afgesloten te zijn geweest, alles met elkaar goed voor 86 km gezond bewegen.
Toeteren en lachende mensen 

Vergeet het bijna, net voor Scharwoude kwam mij een echt "oudje" tegemoet en claxonneerde vriendelijk.

Geen opmerkingen: