31 augustus 2022

De 9e in augustus


De laatste dag van de maand is ook alweer bijna voorbij en daarmee is augustus 2022 verleden tijd, het klinkt misschien gek maar ik verlang soms naar oktober 2026 want het schijnt dat dan het fietspad langs de Afsluitdijk klaar is, laten we hopen dat het eerder het geval is want ook bidden helpt niet. Vandaag hadden we de laatste verjaardag in augustus nr. 9 dus eerst even naar Zwaag om Frans te feliciteren en daarna even het ritje afronden met het HEM-rondje er achteraan.

Bij Hoorn lopen ze als gemeente weer eens achter of ze hebben een verkeerde kalender, het is vandaag de 31e en de dijk is nog steeds afgesloten en ook nog geen spoor van opruim werkzaamheden .




Het is wel te merken dat de vakanties ongeveer over zijn, weinig bootjes op het Markermeer en wat je op de fiets tegenkomt is de categorie “Grijze golf” zoals mijn dochter dat jaren geleden heeft genoemd. En bovendien staan er hier en daar langs de weg borden waarop aangegeven wordt dat “De Scholen Zijn Weer Begonnen”.


Bij Enkhuizen is het ook rustig en als ik verder over de dijk langs het IJsselmeer fiets bedenk ik dat het goed opletten blijft want er is geen bescherming aan beide zijden dus mis sturen zal betekenen dat je diep kan vallen tot onder aan de dijk, maar niet aandenken.

Bij Onderdijk blijkt dat de wind hier gunstig is voor surfers want die zijn er vandaag volop te zien. Al met al een ritje van 86 km inclusief de afzwaaier naar het verjaarsfeestje van Frans.

Geen opmerkingen: