01 september 2022

Gewoon een zomers ritje door N.H.


 Ook op 1 september gaat het gewoon verder met het prachtige zomerweer, het maakt niet uit of je naar het noorden of zuiden fietst het weer is en blijft goed. Dus vandaag een ritje uit de vrijehand en dat is voor mij altijd afwachten waar ik heen zal gaan, hoe dat zit, als ik van plan was om rechtsaf te gaan en als er dan wat verkeer aan komt dan kan ik ook best linksaf gaan, dus we zien wel. Al heel snel was het duidelijk, de “Zuidoost” trok dus die richting zal het vandaag wel worden. Er piept of kraakt niets in de fiets en hij glijdt geruisloos over het asfalt.


Ik ga vandaag op een andere manier het dorp uit en maak een foto van de brug die in de beginjaren nog enkel was en nu twee naast elkaar. In of beter gezegd op en langs de dijken van de Schermer, Beemster en Purmer zie ik verschillende molens en deze staat in de vreugde stand denk ik omdat hij pas nieuwe wieken heeft “gekregen”. Bij Tiny is het gezellig haar broer Co zit er ook en na de koffie en veel kletsen doen we een broodje en vertrek ik daarna weer richting “we zullen wel zien”.


Het zwartbonte vee is steeds minder te zien en deze “bleekscheten” komen er voor in de plaats.




Door Warmenhuizen op naar het land van Dik Trom, Etersheim waar na molen de Breek het meisje met de groene laarzen inzicht komt, even een paar foto’s en ook laten zien waar ze onafgebroken naar staat te kijken, het Markermeer dus.

Op een bepaald punt zijn de borden weg en dat brengt me in de verleiding om weer langs de dijk verder te gaan, helaas er staan nog heel veel materialen van de firma Out, ooit van mijn zwager en nu zwaait zijn zoon Co daar de scepter, er is geen doorgang dus omkeren en via de oude route op naar Middenmeer waar de teller voor vandaag op 107 km is blijven staan.

Geen opmerkingen: