15 september 2022

De vissende zussen tot slot


50 km

Zal het droog blijven of wordt het een natte boel vandaag, de vooruitzichten zijn voor de komende dagen niet zo geweldig dus als het mogelijk is vanmorgen toch maar een klein rondje maken. Eerst even naar Obdam en dan waarschijnlijk door naar Wervershoof. Als ik nog zit te “kranten” hoor ik de eerste bui al kletteren op de ramen maar het is nog vroeg en dan kan er heel wat veranderen. Eenmaal zover dat ik er klaar voor ben is het redelijk weer dus op naar Obdam wat achteraf nou niet direct zonder hindernissen gaat.
Zou er geen klein gaatje zijn ? 
toch maar omrijden.

Ook hier mag ik niet verder

Een bord op de Lage Hoek doet me besluiten om eerst maar even te bellen en inderdaad over die brug kan ik niet dus even een stukje omrijden om bij Gerda een bakkie te doen.
Hij was wit, daarna oranje .......

... en nu is het weer de "Witte brug"

De oorzaak van de afsluiting is duidelijk de "Witte brug" die tijdens een voetbalevenement door een paar onverlaten oranje was geschilderd wordt weer echt de "Witte brug".
Hoelang blijft het droog ? 

Als ik weer vertrek heb ik nog alle moed om naar Wervershoof te gaan maar rijdende voort ben ik van gedachten veranderd, de lucht begint wat “vreemde” wolken te tonen dus inkorten en op huis aan waar ik na 50 km binnen ben gekomen en de eerste spatten vielen kort daarna.  
Elly met de spiegelkarper

 
Net als ik in de remmen knijp stopt er een auto voor me, het is mijn overbuurvrouw Elly die met haar zus is wezen vissen in Wieringerwaard vlak bij de sluis en daar een prachtige spiegelkarper heeft gevangen, echt een aparte met zulke mooie tekeningen in zijn schubbenpatroon. 

Geen opmerkingen: