07 september 2022

Ik ben schijnbaar geen onbekende meer

 



De meeste dagen ben ik wel van de partij als er een rondje gefietst kan worden, maar gisteren had ik een gegronde reden om een dag vrij te nemen, Zwager en schoonzus, Leo en Riet waren 60 jaar getrouwd dus groot feest. Maar vandaag ben ik weer bezig op dat andere front eerst even naar de “Zuidoost” om het gras te maaien. Morgen wordt weer wat regen verwacht dus laat ik het vandaag maar even doen en zodoende was ik op weg naar de “Zuidoost”.

 Deze keer toevallig via een andere route. Voornamelijk omdat het fietspad langs de Middenweg steeds slechter wordt door boomwortels die het fietspad meer op een hindernisbaan laat lijken. Op een bepaald moment passeerde ik een “wielrenner” die was gestopt om even te drinken en tijdens het passeren hoorde ik “Dag Pé” dus remmen en verwonderd me afvragen wie die meneer is. Hij is getrouwd met een buurmeisje Martha Aker van heel vroeger en zij was vriendin met mijn zus Gerda en zo komt alles weer op z’n pootjes terecht en weet ik nu dat het Hans van Diepen was uit Schellinkhout.

Na een poosje kletsen weer door naar Tiny’s huis en vooral de tuin om het gras te maaien. Ik wist dat ze er niet zou zijn dus na m’n werk weer inpakken en “wegwezen”.




 Terug ga ik langs het NH.kanaal  en zie op een bepaald moment drie ligfietsen aan de overkant bij elkaar staan, als ze mij ook in het oog krijgen hoor ik dat wederom mijn naam wordt geroepen en er wordt gezwaaid, wie het zijn weet ik niet maar na een paar foto’s ga ik weer verder en mogelijk hoor ik een keer uit reacties wie dit waren. Ik denk dat de Gekko op de fiets mij ondertussen overal meteen als die bekende ouwe man bestempeld die overal z’n rondjes fietst, het valt niet meer te ontkennen dat ik het niet was.

In West-Graftdijk staat een vrachtwagen die weinig ruimte overlaat om te passeren maar het lukt.



Als ik alweer aardig richting Middenmeer fiets zijn ze in de bocht bezig met aardappels rooien en kleurt de lucht weer prachtig blauw met hier en daar wat mooie wolken en geeft de km teller tuis precies 99 km aan wat ik ervaar als weer een heerlijk feestritje.

1 opmerking:

Willeke zei

Het waren Gert, Dennis en Lex, die alle drie regelmatig een rondje Noord Holland rijden met De Waterlandse Liggers. (vierde zaterdag van bijna elke maand vanuit Zaandam.)

Hier ( https://ligfietsers.nl/thread-203-post-25146.html#pid25146 ) beschrijven een van hen hoe het van hun kant overkwam.