12 september 2022

Om de Noord

104 km

Daar gaan we weer voor de 2786ste keer ik keek net op m’n blog en zag staan dat er al 2785 keer iets is geschreven over m’n bezigheden langs de weg, dus nu één erbij. Het was weer een keer hoog tijd om een ritje om de Noord te maken dus na de koffie en een paar boodschappen in het andere pak en richting den Helder. Via Slootdorp naar Westerland en dan de korte Afsluitdijk op richting Den Helder.
Lepelaars .....

in het Amstelmeer

Langs de korte Afsluitdijk zag ik heel in de verte nogal veel witte vogels in het Amstelmeer het leken me geen meeuwen dus flink inzoomen en inderdaad er staan tientallen lepelaars bij een opgespoten “eilandje”. Als ik in Den Helder ben en richting de afslag naar de Texels boot neem loopt er iemand die mijn naam roept dus stoppen en kletsen.
Ton Vlaar  van Mango 72

Het is Ton Vlaar uit Hoorn, nog nooit eerder ontmoet, die met Mango72 z’n rondjes maakt en hier z’n werk heeft.



Even kletsen en weer verder waar de boot naar Texel net afvaart als ik de bocht neem langs het Marsdiep en zo verder door de duinen richting Callantsoog en Petten.





Ik zeg altijd je bent niet in Hargen/Camperduin geweest als je de “Strandjutter” niet hebt bezocht dus even 100 meter afslaan naar de bronzen schoonheid die toch al een keer bijna van z’n voetstuk was gehaald door een liefhebber van brons met “handelsinstinct” .


Het strandbezoek is vandaag nog geweldig de fietsenstalling is bijna “vol”, iets verder stop ik even om te overwegen of ik door zal gaan of een ander afslag zal nemen, toch maar rechtdoor en dat kwam goed af.



Het stukje nieuw fietspad bij de entree van de Wieringermeer met een extra brug voor fietsers en wandelaars is klaar en eerlijk het is een enorme stap richting veiligheid voor deze weggebruikers, een afscheiding van het overige verkeer, super. Als ik weer thuis ben was het ritje van deze maandag met mooi weer en weinig wind 104 km ontspanning.

Geen opmerkingen: