25 augustus 2022

Niet ver van huis

 


En weer is er een dag voorbij “gevlogen” even op en neer naar zus Gerda die vandaag weer een jaar bij mag schrijven op de leeftijdskalender. Mooi weer dus buiten in de schaduw is het best te doen en ze hebben ruimte en tuin genoeg en er staan zo’n ruime 20 stoelen die gedeeltelijk bezet zijn met broers, zussen, schoonzussen en zwagers en niet te vergeten de kleinkinderen. Het is al tegen half 1 als ik weer huiswaarts ga met hier en daar een klein ommetje.

Via de Rijndijk wat aardig bochtig is kom ik richting Wognum en Benningbroek.


Het fietstunneltje hier is volledig hersteld wat te zien is, de baldadige jeugd had hier ooit wat hevig knallend vuurwerk afgestoken wat achteraf nogal kostbaar is geweest voor de “mannen” maar nu is het weer netjes.


Bij het viaduct over de A7 sla ik af om door Twisk te rijden hier komt me nog weer eens een oude auto tegemoet en later zie ik dat hier nog volop werk wordt gemaakt van planten watergeven met de regeninstallatie.

Langs het fietspad van de Flevoweg, 5 km voor Middenmeer, is voor belangstellende de gelegenheid om uit te rusten op een bankje met zicht op Microsoft (noem het Microsoft 2) dan is er altijd nog zo’n 30 ha. voor Microsoft 3, als dat er doorkomt. Als de Quest weer rust krijgt staat er voor vandaag slechts 54 km op de teller, ’t is mooi genoeg geweest.

1 opmerking:

Theo Mol zei

Leuke tegenligger dat oude autootje.
Het is inderdaad geen nieuwe, en wat je niet ziet maar wel kunt horen: het is een verbouwde deux-chevaux.