06 februari 2024

Ik ben gezwicht, .........



Ik heb lang getwijfeld, zal ik gaan of blijf ik thuis met deze “stevige” wind. Gisteren een thuisklus en niet gefietst maar dan is het vandaag eigenlijk een “vergoeding” omdat ik gisteren niet kon. Zo rond half elf toch de verleiding niet kunnen weerstaan en het andere pak aangetrokken. Wel eerst bekeken wat een gunstige route zou kunnen zijn om niet te veel zijwind te hebben, dus van start.

Ik moet achteraf eerlijk toegeven ’t ging net aan, eerst richting Opperdoes en dan een foto maken van de plaats waar vroeger een kerk heeft gestaan volgens de overlevering, op de kruising op het randje van de polder en Opperdoes lag vroeger Almersdorp vandaar dat er in de polder ook een weg ligt met de naam “Nieuwalmersdorperweg”.

Om zoveel mogelijk buiten de zijwind te blijven ben ik richting Oostwoud en Midwoud gegaan en even bij Jan Geel aangewipt die bezig was in z’n overvolle werkplaats waar werd gewerkt aan de fiets met stoommachine uit de vorige eeuw, hij blijft actief met alles wat met fietsen te maken heeft.



Voor de wind naar Wervershoof en dan door het dorp richting Onderdijk in de hoop dat het fietspad weer begaanbaar is na de overstroming. Het water is gezakt en het fietst weer normaal en gelukkig onder de dijk waar ik geen last had van de harde zijwind. Er stond nog genoeg water bij de bomen enz. maar het fietspad is top.

Als ik weer de straat in wil rijden is het erg opletten en uitkijken, gister kreeg ik bericht, over een paar dagen gaan we graven in jouw  straat en vanmorgen was het al zo ver. En alles door deltanetwerk.n. die de glasvezel draden ingraaft. Het rondje was weer klein slechts 39 km maar wel weer een opfrisser na afgelopen maandag. 

Geen opmerkingen: