14 februari 2024

Is dit een teken van verslaving ?

 



En toch kwam het er weer van, zou ik toch geen echte mooi weer fietser zijn, of gewoon een verslaafd iemand. Van start vanmorgen, na het ontbijt, met een stofdoek als “wapen”. Ja op z’n tijd moet dat ook gebeuren en ik was er al vanuit gegaan dat het vandaag geen fietsdag zou worden gerekend naar de weersverwachtingen.  Maar omdat ik meestal op tijd uit de veren ben had ik tijd zat om het hele huiselijke gebeuren vlot en op tijd af te werken. Ja , en dan, vroeg ik mezelf af, het is weer droog na heel veel neerslag in de afgelopen nacht en het begon te “kriebelen”, uiteindelijk zo rond een uur of 11 het andere pak aan en gaan. Al een keer of wat plannen gehad om naar m’n alleenstaande zus in Wervershoof op te zoeken maar telkens een ander route genomen maar nu ga ik gewoon die kant op en omdat ik de verleiding niet kon weerstaan om thuis te blijven en niet  te fietsen. Af en toe viel er een beetje regen maar dat was te doen, later nog naar een andere zus, ook hier weer kletsen en daarna op naar Middenmeer.



Via het Egboetswater, waar ik nog een bootje zag met 3 mannen erin die hoopten op een vismaaltijd, naar Oostwoud. Het begon steeds harder te motregenen en als je er lang genoeg in fietst ben je uiteindelijk ook nat het leek wel of het mistig werd, kortom rotweer .

En om de stemming weer wat op te krikken kwam er net een foto langs van deze dag, drie jaar geleden, het kan dus wel mooi weer zijn. Dit was in de Beemster op de ringaart. Hiermee was de dag toch nog weer goed na 42 km.

Geen opmerkingen: