24 juli 2024

Een plaatje om vast te leggen op foto

 


Gisteren was het onmogelijk om te gaan fietsen, we hadden n.l. een “klein” feestje te vieren, Tiny gisteren en ik volgende maand, samen zijn we nu en straks  164 jaar en nog steeds niet oud. Vanmorgen eerst nog even alles van gisteren op een rijtje zetten en napraten over een zeer geslaagde verjaardag met heel veel familie en vrienden. Nu ik weer thuis ben begint het weer te “kriebelen” zal ik of zal ik niet even een klein rondje maken. Inderdaad het is een klein rondje geworden over de noordkant van het voormalige eiland Wieringen. Via Slootdorp naar De Haukes en dan naar de dijk langs het Wad. Ik had bedacht om vandaag dus een klein rondje te gaan fietsen en dan morgen even naar Dronten om een paar nieuwe binnen en buitenbanden te halen. Omdat ik er al eens ben geweest en zonder banden weer terug kon omdat er een briefje op het raam zat waarop stond dat ze wegens vakantie gesloten waren. Toen  heb ik eerst op de site gekeken en las dat ze open waren en om half 6 gingen sluiten. Ik heb uit veiligheid toch maar even gebeld. Nadat ik het een paar keer had geprobeerd en er niet opgenomen werd neem ik het zekere maar voor het onzekere en ga ik morgen niet naar Dronten, mij te link voor weer een sof reis.


 
Tijdens mijn ritje van vanmiddag passeerde ik nog 2 mensen met een ligfiets, ik moest uitstappen om het klaphek te openen en heb gewacht tot deze 2 er ook aankwamen en eventueel ook moesten stoppen maar nu dus door konden fietsen. Maar ze stopten en er ontstond een mooie gesprek over het wel en wee van de ligfiets. Het eerste wat de mevrouw zei, : “Hij kent Meindert ook vast wel”, inderdaad Meindert Valentijn de Ontwerper/maker van hun beider fietsen. Ik heb gevraagd of ik een foto van ze mocht nemen om op mijn blog te zetten, totaal geen bezwaar dus hier één van de zeldzaamste foto’s uit mijn hele ligfiets “loopbaan” op klompen en met merkloze fietsen waar ze al jaren heel gelukkig mee zijn en Meindert zou er van opkijken als hij dit zou lezen.







Weer verder langs het Wad en bij de haven in Den Oever een paar foto’s maken van het havengebeuren en van af dat punt nog een foto van de Afsluitdijk bij de sluizen waar voorlopig niets gebeurd ten gunste van fietsers en dat alles na een rondje van slecht 41 km. Maar een geweldige ontmoeting onderweg.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Velomobiel.nl is inderdaad op vakantie, volgens hun website van 21-7 t/m 11-8.

Groeten, Adri.