06 juli 2024

Ik werd bijna "beentje" gelicht

 


Een ongewone dag vandaag, op zaterdag fiets ik eigenlijk nooit met de Quest en waarom vandaag dan wel zou je zeggen. Nou eenvoudig omdat Tiny een dag doorbrengt met een aantal bridge vriendinnen en daar kunnen ze mij niet bij gebruiken. Geen nood dan ga ik een rondje fietsen en deze keer met een heel speciale bestemming. Vanmorgen kwam ik in de winkel een vroegere buurman tegen die mij vertelde dat ik de groeten kreeg van iemand uit mijn geboorte dorp waar hij toevallig een paar dagen mee in het ziekenhuis had gelegen. Het adres via mijn broer Ben opgevraagd en na de middag op pad.


Er stond wel wat wind maar dat zal wel meevallen, niet dus. Op een kale weg richting Medemblik was het net alsof ik beentje gelicht werd, gevoelsmatig kwam m’n rechterwiel bijna los of helemaal omhoog tijdens een bui met flinke windstoten. Dan moet ik weer teruggaan uit veiligheid en zo kwam ik Medemblik binnen en ben daar rechtsaf gegaan om de Koggerandweg te volgen met een luw stuk achter de bomen tot aan de Alkmaarseweg en daar rechtsaf naar Middenmeer.


Onderweg kwam ik 3 mannen tegen op de racefiets bepakt en bezakt die schuilden tijdens die heftige bui in een bushokje en richting Egmond moesten. Waar ze vandaan kwamen weet ik niet ze spraken een voor mij onbekende taal of een dialect. Ik heb aangegeven dat ze eerst richting Alkmaar moesten en dan zien ze wel verder.


In Middenmeer aangekomen kwam ik op de hoek van de Havenstraat iemand tegen met een gemotoriseerde fiets, we stopten allebei om elkaar voorrang te geven en dan raak je aan de praat, Fred vreeken is de naam van deze "blije rijer". Zodoende even een foto maken en die komt straks op m’n blog te staan vertelde ik hem en dat vond hij prima .Na 33 km was ik zodoende weer thuis met de conclusie  dat ik nog weinig zulke korte ritjes heb gemaakt en met harde windstoten gewoon thuis moet blijven.

1 opmerking:

Corn-Dolly zei

Toch maar een 'anti-storm' Milan kopen net als Georg en Cees? ;-)
Ik leg altijd 2 flessen van 2 liter water op de bodem onder de stoel. Ook mijn gereedschapkist verhuist van de 'hoedenplank' naar de bodem aan de kant waar ik de meeste wind verwacht.
Maar boven kracht 6 blijf ik thuis. Niet voor de windkracht maar het vallend dode hout bij ons hier in de bossen.