18 juli 2024

Zo blijf je bezig.

 


Wat een prachtige dag, na de afgelopen dagen vandaag maar een kleiner rondje, even naar Zwaag kijken hoe het met Leo gaat die onlangs een pacemaker oftewel een hulpmotor heeft “gekregen”. Het kon beter zei hij maar ik ben er nog met  m’n 87 jaar.

Het rondje werd inderdaad niet groot, na de koffie nog even via Obdam naar Tom en Gerda en dan is het wel goed voor deze week.

Ik kom dan langs de aardbeien en besluit een doosje voor Gerda mee te nemen en dat ging nog maar net aan. Ik was de derde en na mij kwamen er nog wat liefhebbers wat tot gevolg had dat de laatste man nog slechts één doosje had.





Als ik op weg  naar Middenmeer weer bijna in de polder ben en de brug oversteek is het één twee drie een enorme sis en merkte ik dat links voor leeg was, zomaar in een seconde en dan moet je wisselen. Achter de stoel staat altijd een half opgepompte reserve dus dat was snel geregeld. Het oppompen gaat wat moeilijk, telkens liep hij weer leeg, oorzaak het ventiel zat schuin op de afsluiting en dan komt hij nooit op spanning. Uiteindelijk had ik het idee dat het goed zat hoewel ik nooit verder kwam dan 5 Bar. en na hooguit 1 km weer zo goed als leeg was. Nu alleen de binnenband wisselen en met moeite op 5 Bar. weten te brengen. In het loopvlak kon ik geen scherp materiaal vinden en besloot dat thuis maar goed na te kijken. En zo houd je werk, één lekke band 2x wisselen en thuis vaststellen dat zowel buitenband als twee keer de binnenband in de vuilnisbak konden. Een scheur in de zijkant buitenband niet eens in het loopvlak maar wel duidelijk te zien. Dit was dus het ritje van vandaag wat ik me lang zal herinneren, kort, 63 km en ellende met de banden sinds maanden. Maar volgende keer maar even naar Dronten fietsen om één en ander weer aan te vullen.

Geen opmerkingen: